Yeşilay’dan Tartışma Yaratan Espor Paylaşımı: Sporun EEEE’si Olur mu?

204
48
39
4
3
Her alanda her türlü bağımlılığa karşı savaş açan Yeşilay, Twitter üzerinden oyun bağımlılığı ile esporu aynı potada eriten bir paylaşım gerçekleştirdi. Yeşilay’a göre espor, teknoloji ve kumar bağımlılığını tetikliyor.

1920’de ülkemizde bağımlılıkların kontrollü bir şekilde giderilmesi, vatandaşların bu yönde bilinçlendirilmesi için kurulan Yeşilay, günümüzde bu konuda ülkemizin en aktif kurumlarından. Yeşilay’ın özellikle en yaygın bağımlılık türleri olan alkol, sigara ve uyuşturucuya karşı açtığı savaşı, Türkiye’de yaşayan her vatandaş, küçük yaşlarından itibaren biliyor, görüyor, destek veriyor. 

Ancak “bağımlılık” söz konusu olduğunda Yeşilay’ın faaliyet alanları aslında daha da genişliyor. Günümüzde sigara ya da uyuşturucu kadar tehlike yaratan teknoloji ve oyun bağımlılığına karşı da kurum çalışmalar yürütüyor. Buraya kadar her şey gayet olağan. Nitekim kurumun 8 Eylül’de yaptığı espor konulu paylaşımında espor, teknoloji ve kumar bağımlılığı ile ilişkili bir alan olarak tanımlandı.

“Sporun EEEE’si olur mu?”

yeşilay espor paylaşımı

Yeşilay, yukarıdaki paylaşımına ek olarak “Çok uzun saatler bilgisayar başında kalınması sonucu obezite ve kas iskelet sistem bozuklukları riskini artırıyor. Akademik başarısızlıklara sebep oluyor. Dijitali değil, yaşamayı hayatınızın merkezine alın. Teknoloji bağımlılığının karşısında durun.” açıklamasında bulundu.

Twitter’da Yeşilay’ın yapmış olduğu paylaşıma ilişkin çok sayıda eleştiri dile getirildi. Pek çok kullanıcı, esporun bağımlılıklar ile karıştırılmaması gerektiğinin altını çizdi, aktif şekilde fiziksel sporlarda yapan esporcular hatırlatıldı. Yeşilay’ın paylaşmış olduğu görselde yer alan “obezite sahibi birey” genellemesi, sosyal medyada pek de hoş karşılanmadı. 

Peki siz, Yeşilay'ın espor hakkındaki fikirlerine katılıyor musunuz?[Anket]

Diğer taraftan espor, 1896’dan bu yana düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nda yer almak üzere: 

espor

2024 yılında Paris’te düzenlenmesi beklenen Olimpiyat Oyunları’nda atletizm, basketbol, futbol, cimnastik, halter, güreş ve daha onlarca dal arasında espor da yer alabilir. Esporun olimpiyatlara eklenmesi için başta Alibaba gibi şirketler olmak üzere, spor uzmanları da görüş birliğine varmak üzere.

Yeşilay’ın paylaşımına yönelik Twitter kullanıcıları neler söyledi?

dora özsoy

hüseyin yasir genç

tweet

furkan çakır

tweetler

fatih güner

can türkdoğan

ali güven

tuna yurdakul

seçkin topaloğlu

jahrein

Sizler de görüşlerinizi yorumlar bölümünde dile getirebilirsiniz.

204
48
39
4
3
Emoji İle Tepki Ver
204
48
39
4
3