YÖK, 14 Ayrı Bölüm İçin Yetenek Sınavlarını Kaldırdı

103
28
12
3
2
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 14 yüksek öğretim programının özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümleri kapsam dışına çıkartıldı. 2020 yılında öğrenciler, bu bölümlere YKS sınavı ile yerleşebilecek.

Yükseköğretim Kurulu'nun 10 Ekim günü gerçekleştirdiği toplantıda yaklaşık 2,5 milyon öğrenciyi ilgilendiren YKS ile ilgili bazı kararlar alındı. Bu kararlar hukuk fakültelerini, eczacılık ve dişçilik programları ile birlikte özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümleri ilgilendiriyor.

Hukuk fakültesinin baraj sırası 190 binden 125 bin seviyesine yükseltildi. Eczacılık ve diş hekimliği fakültelerine ise ilk defa baraj uygulanacak. Eczacılık için baraj, başarı sırası minimum 100 bin olan öğrenciler; diş hekimliği için ise sıralaması minimum 80 bin olan öğrenciler tercihte bulunabilecekler.

Bazı bölümlerde özel yetenek sınavı kaldırıldı:

özel yetenek sınavı

Toplantıda alınan kararlardan biri de özel yetenek sınavının kaldırılması oldu. Çizgi Film (Animasyon), Grafik, Grafik Resimleme, Baskı, Grafik Tasarım, Moda Giyim Tasarımı, Moda Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Rekreasyon, Spor Bilimleri, Spor Yöneticiliği, Tekstil, Tekstil Geliştirme ve Pazarlama, Tekstil Tasarımı, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümleri daha önce özel yetenek sınavı ile öğrenci alıyordu. Artık bu bölümlere öğrenciler, YKS sıralamasıyla yerleşebilecek.

Öğrenciler, sadece ilk adım sınavı olan YKS'ye değil, ikinci adım ve alan sınavı olan AYT'ye de girmek zorunda olacaklar. 2020'de gerçekleşecek olan YKS sınavı ile birlikte bu bölümler, tekrar öğrenci almaya başlayacaklar. 

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/egitim/yok-14-bolumde-yetenek-sinavini-kaldirdi,NHRWBnLJ5ECX_GD7myQNoQ?_ref=infinite
103
28
12
3
2
Emoji İle Tepki Ver
103
28
12
3
2