Yeni Sekmeye Son: YouTube, Videolar İçin 'Sıraya Ekleme' Özelliğini Getiriyor

38
4
3
0
0
Günümüzün en popüler video izleme platformu YouTube, kullanıcılarının oldukça işine yarayabilecek yeni sıraya ekleme özelliğini test ediyor. Yeni özellikle birlikte bir video izlerken izlemek istediğiniz diğer videoları sıraya ekleyebileceksiniz.

YouTube; isterseniz çeşitli konularda bilgilere ulaşabileceğiniz, isterseniz sadece eğlenmek için saatlerinizi harcayabileceğiniz bir sosyal platform ancak bu kadar fazla kullanıcı sayısına sahip olmasına rağmen platformun, “sıraya ekleme” özelliği bunca zamandır eksikti. Görünüşe göre bu da değişmek üzere. Bundan sonra kullanıcılar, istedikleri videoları sırasıyla oynatmak için üçüncü parti bir uygulama kullanmak ya da izleyecekleri videoları yan sekmelerde açmak zorunda kalmayacak.

YouTube, internet sitesi üzerinden sıraya ekleme seçeneği üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde videoları listeye ekleyebilecek ve oynatma kuyruğundaki videolar üzerinde düzenleme yapabileceksiniz. 9to5Google’da yer alan habere göre özellik, şu an herkese açık beta sürecinde. Yani bu özelliği siz de şu an deneyebilirsiniz. Deneme süreci 10 Eylül’e kadar devam edecek fakat Google, bu özelliğin mobil cihazlara ne zaman geleceğini henüz açıklamadı.

Sıraya ekleme özelliğini nasıl kullanabilirsiniz?

youtube sıraya ekleme

Sıraya ekleme özelliğini kullanmak için yapmanız gerekenler oldukça basit. Buraya tıklayarak YouTube’un yeni özelliğini açabileceğiniz sayfaya erişebilirsiniz. Hesabınızın açık olduğundan emin olduktan sonra açılan sayfada “sıra oluşturun” özelliğinin altında yer alan dene butonuna basın. Bu özelliği aktif ettikten sonra bir video izlerken sağ tarafta beliren videoların sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayarak sıraya ekleyin seçeneğine tıklayın.

Aktif oynatma listenize video eklediğinizde YouTube, sıradaki video listesindeki önerileri de güncelleyecek. Videoyu mini oynatıcıda oynatırsanız ok tuşuna basarak diğer videolara geçiş yapabilirsiniz. Sıradaki videoları kaldırmak için de yapmanız gereken tek şey, sağ tarafta yer alan çöp kutusu simgesine tıklamak olacak. Şu an için sıraya ekleme özelliğinin YouTube’un Android ve iOS uygulamalarına ne zaman geleceği belli değil.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/web/youtube-add-to-queue/
38
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
38
4
3
0
0