Yurt Dışından Aldığınız Hangi iPhone X, Türkiye Garantili Olur?

36
10
8
6
5
iPhone X, TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesinden dolayı geçtiğimiz hafta ciddi derecede zam aldı. Hal böyle olunca zaten pahalı olan cihazı yurt dışından almak mantıklı bir seçenek haline geldi. Peki hangi iPhone X modelleri ülkemizde de kullanılıyor, hangi modelin garantisi geçerli oluyor?

Geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan, Apple’ın politikalarından dolayı yıl sonuna doğru ülkemizde satışa çıkan iPhone X, firmanın en çok satan cihazları arasında bulunuyor. Apple’ın fiyat güncellemesi ise Türkiye’de ortalama 1500 TL’lik zamlar şeklinde yansıdı. Bu durum da potansiyel müşterilerin akıllarına yurt dışından satın alma seçeneğini getirdi. 

Yurt dışından satın alınan elektronik cihazların ülkemiz sınırları içerisinde servis desteği alması, ilgili firmaların üretim ve dağıtım politikalarına bağlı olarak değişiyor. Apple, iPhone X’u bütün dünyaya iPhone X olarak dağıtıyor, ancak bazı coğrafyalara özel üretim yaparak pazar farklılaştırıyor. Örneğin ABD’ye özel üretilen A1865 modeli, sadece ABD’deki operatörlerin SIM kartını destekler. Ayrıca Japonya’ya özel üretilen A1902 modeli de sadece oradaki operatörleri destekler.

Bunlar dışında kalan A1965 ve A1903 modellerinin SIM kart kilitleri bulunmuyor. Bu modeller, farklı ülkelerdeki operatörleri destekleyen cihazlardır. Yine farklı pazarlar için üretilmeleri nedeniyle bu model numarasına sahip bir iPhone X’u yurt dışından alırsanız, Türkiye’ye geldiğinizde e-Devlet üzerinden kayıt işlemini yaptırmanız gerekiyor.

Eğer satın aldığınız cihazın Türkiye’de kullanım sorunu dışında garanti sorununu da çözmek istiyorsanız, yurt dışından A1901 model numaralı iPhone X almalısınız. Aksi takdirde Türkiye’de kullansanız dahi bu model numarası dışındaki bütün cihazlar, Apple Türkiye tarafından garanti kapsamına alınmaz.

Kısaca özetlemek gerekirse, SIM kart kilidi bulunmayan A1965 ve A1903 modellerini ülkemizde de kullanmanız mümkün. Eğer garanti sorununu da çözmek istiyorsanız, ülkemizdeki raflarda da buluna A1901 modelini satın almanız gerekiyor.

Not: Yurt dışından aldığınız bir cihazın e-Devlet üzerinden kaydını yaptırmazsanız, cihazınız 120 gün içerisinde kapanacaktır.

Bonus: 8600 TL’lik iPhone X VS Beyaz Şahin Karşılaştırması:

36
10
8
6
5
Emoji İle Tepki Ver
36
10
8
6
5