ZTE'nin Ekrana Gömülü Ön Kameralı Telefonundan İlk Görseller Ortaya Çıktı

30
3
2
2
2
Daha önce varlığı resmi olarak açıklanan ZTE'nin ekrana gömülü ön kameralı akıllı telefonu TENAA'da ortaya çıktı. Cihazın resmi bir kurumda görülmesi, tanıtımın yakın olduğunun habercisi.

Son yıllarda akıllı telefon tasarımları yavaş ancak kararlı bir gelişim gösterdi. Tasarım konusunda üreticilerin üzerine en çok düştüğü konu ise ekran/gövde oranı oldu. Bildiğiniz gibi üreticiler, kullanıcılara daha fazla ekran alanı sunabilmek için önce çentiklere, daha sonra ise delikli ekranlara geçiş yaptı. 

Günümüz amiral gemilerinin neredeyse tamamı delikli ekran tasarımına geçiş yaptı ve bu sayede ekran/gövde oranlar yüzde 90’ın üzerine çıkmış durumda. Yine de yüzde 100’e yakın ekran gövde oranı görebilmemiz için önümüzde bir büyük tasarım yeniliği daha duruyor: Ekrana gömülü ön kamera.

ZTE'nin TENAA'da görülen ekrana gömülü ön kameralı telefonu

zte telefon

Ekrana gömülü ön kamera fikri uzun zamandır konuşuluyor olmasına rağmen şu ana kadar birkaç prototip dışında bir örneğini görmek mümkün olmadı. Yine de kısa süre sonra ZTE, dünyanın ilk ekrana gömülü ön kamerasına sahip akıllı telefonunu tanıtarak sektörün devlerinde bir soğuk duş etkisi yaratabilir.

Çoğu kişi ilk ekrana gömülü ön kamera örneğini Oppo, Xiaomi, Samsung gibi firmalardan görmeyi bekliyor. Ancak kısa süre önce TENAA’da ortaya çıkan bir ZTE akıllı telefon, Çinli akıllı telefon üreticisinin yakın zamanda ekrana gömülü ön kameralı bir akıllı telefon tanıtabileceğini düşündürdü.

ekrana gömülü ön kamera

Geçtiğimiz dönemde ZTE başkanı Ni Fei, şirketin ekrana gömülü ön kameralı bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını resmen duyurmuştu. TENAA’da orta çıkan görseller, söz konusu akıllı telefonun yakın zamanda tanıtılabileceğini gösteriyor. Yine de cihazın tanıtılacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/ztes-under-screen-camera-phone-appears-online-for-the-first-time
30
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
30
3
2
2
2