2023 Kia Sorento Tanıtıldı (Tasarımını Yenilemeyi Unutmuşlar)

9
5
2
2
1
Kia, sevilen SUV modeli Sorento'yu yeniledi. 2023 model Sorento, tasarım ve motor özellikleri açısından 2022 model ile aynı. Ancak araçtaki donanım özellikleri gözden geçirilmiş durumda.

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, düzenlediği bir etkinlikte 2023 model Sorento'yu tanıttı. Tasarım açısından mevcut Sorento ile genel anlamda aynı olan otomobil, teknik özellikler açısından ise bazı yenilikler sunuyor. Gelin hep birlikte 2023 model Kia Sorento'ya yakından bakalım.

Aracın dış tasarımına baktığımızda, mevcut modelde de var olan ızgara ve far tasarımının kullanıldığını görüyoruz ki bunun iyi bir tercih olduğunu söylemek mümkün. Araç oldukça havalı görünüyor. İri ve kaslı yapı da bindiğiniz aracın bir SUV olduğunu hissetmenize yardımcı oluyor.

Karşınızda 2023 model Kia Sorento

2023 Kia Sorento

Aracın arka kısmına baktığımızda da önceki model ile karşılaşıyoruz. Bu bağlamda; bir kez daha parçalı aydınlatma tercih edilmiş durumda. 

Kia Sorento 2023 SUV

Aracın iç tasarımında da herhangi bir değişiklik yok. Öyle ki dijital gösterge ekranı ve orta konsoldaki bilgi-eğlence ekranı, 2022 model Kia Sorento ile tamamen aynı. Ayrıca geniş iç hacim ve vites topuzu da standart olarak karşımıza çıkmış durumda.

Kia SUV

2023 Kia Sorento, birkaç motor seçeneği ile satışa sunulacak. Tüketiciler; 2.5 litrelik atmosferik veya turboşarjlı motoru tercih edebilecekler. Atmosferik motor 191 beygir gücü ve 245 Nm tork değerine sahip olacak. Turboşarjlı motor ise 281 beygir gücünde ve 421 Nm tork değerinde olacak. Her iki motor seçeneği de 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla satışa sunulacak. Tüm bunlara ek olarak Sorento'nun bir de hibrit motor seçeneği bulunacak.

Sorento

Kia Sorento'nun dış tasarımı değişmemiş olsa da bu araçta önemli bir değişiklik var. Kia, SUV'un tüm donanım paketlerinde güncelleme yaptı. Örneğin giriş seviye olan LX donanım paketinde gelişmiş sürücü yardım sistemi, kör nokta çarpışma uyarı ve arkadan çapraz trafik çarpışma uyarı gibi özellikler var. Dört çekerden çekiş sistemi ise en donanımlı Sorento olan SX Prestige'de standart olarak tüketiciye sunuluyor.

kia

2023 model Kia Sorento 31.285 dolardan başlayan fiyatlarla tüketicilere sunulacak. Donanım seviyesi tavan yaptığında, bu SUV'un fiyatı 44.885 dolara kadar yükselmiş olacak.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/619104/2023-kia-sorento-price-starts/
9
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
9
5
2
2
1