Activision Blizzard, Mobil Oyunlardan PC ve Konsolun Toplamından Daha Çok Para Kazanıyor

14
3
1
1
0
Activision Blizzard’ın yayınlanan gelir tablosuna göre şirket, 2022’nin ilk yarısında mobil oyunlardan, PC ve konsol gelirlerinin tamamından daha fazla gelir elde etmiş.

Son günlerde konu olduğu skandallar ve tabi tutulduğu davalarla Tesla’nın oyun dünyasındaki karşılığı haline gelen oyun devi Activision Blizzard şirketi, yılın üçüncü çeyreğine girdiğimiz şu sıralarda 2022’nin ilk yarısı için gelirlerini paylaştı.

Şirketin yayınladığı gelir tablosundan öğrenildiği kadarıyla Activision Blizzard’ın toplam gelirinin yarısını sadece mobil oyunlar oluşturuyor. Activision’un bünyesindeki mobil oyun şirketi King’in gelirini duyunca dudağınız uçuklayacak.

Sadece mobil oyunlardan elde edilen gelir 685 milyon dolar

King'i duymadıysanız anlatalım; Candy Crush, Farm Heroes, Bubble Witch Saga ve daha pek çok popüler mobil oyunun yapımcısıdır. King, Activision Blizzard için son çeyrekte 685 milyon dolar gelir sağladı.

Activision, 360 milyon dolarla konsol pazarında en çok kazanan şirket oldu oldu. PC'den 100 milyon dolar ve mobil satışlardan 135 milyon dolar gelir elde etti, bunun büyük bir kısmı Call of Duty Mobile'dan geldi. CoD Mobile, CoD Vanguard’tan bile daha çok gelir getiriyor.

Blizzard, 100 milyon doların üzerinde hasılat elde eden popüler olmayan ancak kârlı Diablo Immortal'ı Haziran ayının başında piyasaya sürdü. World of Warcraft ve Overwatch gibi PC oyunlarından 229 milyon dolar daha kazanmayı başardı ancak konsollarda yalnızca 19 milyon dolar kazandı.

Bu sayıları topladığımızda Activision Blizzard’ın gelirinin yarısını mobil oyunların oluşturduğunu görüyoruz. Activision’un bu saatten sonra mobil oyunlara öncelik vermek istemesi pek olası. Sizce gelecekte şirketler artık sadece mobil oyunlara mı öncelik verecek? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/95544-activision-blizzard-makes-more-money-mobile-games-than.html
14
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
1
1
0