SON DAKİKA: Alaska'da 8.2 Büyüklüğünde Deprem

100
21
3
2
1
ABD'nin Alaska eyaleti, çok büyük bir depremle sarsıldı. Büyüklüğü 8.2 olarak açıklanan depremde can ve mal kaybı olup olmadığı şimdilik bilinmiyor. Uzmanlar, tsunami uyarısında bulundu.

ABD'nin Alaska eyaletinde çok büyük bir deprem meydana geldi. Dünya'nın en kuzeyindeki eyaletlerden bir tanesi olan Alaska'da 8.2 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Yetkililer, depremin ardından tsunami uyarısında bulundular. Dünyanın gündemine oturan depremle ilgili can ve mal kaybının yaşanıp yaşanmadığı şu an için bilinmiyor.

Alaskalı yetkililer tarafından yapılan ilk açıklamalarda kıyı şeridinin çok tehlikeli olduğu, insanların buradan uzaklaşmaları gerektiği bildirildi. Depremin merkez üssü ile ilgili de konuşan yetkililer, bu depremin Perrville kentinin 91 kilometre güneydoğusunda meydana geldiğini bildirdiler.

İşte 8,2'lik depremin merkez üssü

Alaska'da deprem

Alaska'yı sarsan deprem, yerin 46,7 kilometre altında gerçekleşti. Bu da depremin "sığ deprem" kategorisinde olduğu anlamına geliyor. Sığ depremler, gerçekleştiği yerin yakın çevresinde çok büyük hasarlar bırakabiliyorlar. Bu yüzden Alaska'da çok ciddi seviyede can ve mal kaybının yaşanmış olabileceği düşünülüyor. 

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu tarafından yapılan bir açıklamada, 8,2'lik depremden sonra iki büyük artçı depremin yaşandığı ve bu depremlerin büyüklüğünün 6,2 ve 5,6 olduğu duyuruldu.

Kaynak : https://www.haberturk.com/alaska-da-82-buyuklugunde-deprem-3146503
100
21
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
100
21
3
2
1