Android Cihazlara Gelecek Bir Özellik, Google Asistan ile Chrome'un Birlikte Çalışmasını Sağlayacak

21
4
1
1
0
Chromium kodunda fark edilen bir değişiklik, Google Asistan’ın Google Chrome ile birlikte çalışacağını gösteriyor.

Chromium kodundaki değişime göre Google, I/O 2019 geliştiriciler konferansında 'Autofill Assistant' adında bir özelliğinin demosunu yayınlayacak. Google'ın demosunda Google Asistan, Chicago’ya doğru bir seyahate çıkıldığını gösteriyor ve Chrome’da asistanın gösterdiği bilgilerin olduğu bir kart ile birlikte seyahat hakkında bilgiler beliriyor. Sonrasında Google Asistan, o bölgedeki National Car Rental isimli bir araba kiralama firmasından rezervasyon yapmayı öneriyor. Google Asistan'ın bunu nasıl yaptığını bilmiyoruz fakat belki de National Car Rental’ın internet sitesine girilince otomatik olarak çalışmaya başlamış olabilir.

Autofill Assistant, isminden de anlaşılacağı üzere seyahat bilgilerinizi kullanıp zaten Chrome’da kayıtlı olan kredi kartı bilgilerinizi de kullanarak rezervasyon için ödeme yapmayı öneriyor.

Tabii ki bu özellik, sadece araba kiralamak için değil; sinema bileti, hotel odası gibi farklı durumlarda da kullanılabilir. Autofill Assistant'ın diğer özelliklerini Google I/O 2019 etkinliğinde göreceğiz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/google-assistant-chrome-971258/
21
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
4
1
1
0