Apple, Hatalarla Dolu iOS 12 Beta 4’ü Kullanıma Sundu

35
13
8
8
8
Apple, mobil cihazları için geliştirdiği iOS işletim sisteminin, 12. sürümüne ilişkin 4. beta dönemini başlattı. Yeni sürüm gece saatlerinde sessiz sedasız yayınlandı, hatalarından dolayı çok sayıda olumsuz değerlendirme aldı.

iOS’un yeni sürümüne ilişkin son test programı, beklendiği gibi düzgün bir şekilde başlamadı. Gece saatlerinde geliştiriciler için yayınlanan iOS 12 Beta 4, pek çok sorunu da beraberinde getirdi. En çok göze çarpan sorun da Apple’ın yeni stratejilerine göre geliştirdiği Screen Time uygulaması oldu. 

Kullanıcıların iOS işletim sistemi kullanan, aynı hesapla girdikleri çok sayıdaki cihazda geçirdikleri vakti analiz eden Screen Time, hangi uygulamada ne kadar vakit harcandığının kontrol edilmesini sağlıyordu. Apple bu uygulamayı akıllı telefon bağımlılığını önlemek adına başlatmıştı. iOS 12 Beta 4 sürümünde ise faklı cihazlar arasında Screen Time üzerinden veri akışı gerçekleşmiyor. Apple bu sorunla karşılaşıldığında cihazı yeniden başlatmayı tavsiye ediyor.

Apple, yeni test sürümüyle birlikte iPhone X ekranındaki hücresel sinyal sembolünün, ana ekran ve kilit ekranında hatalı gösterimde bulunabileceğini söylüyor. 

Diğer taraftan yeni sürümde CarPlay ve Siri Shortcuts senkronize bir şekilde çalışmıyor olabilir. Aslında yeni sürüme ilişkin şikayetler, sadece CarPlay senkronizasyonuyla ilişkili değil iCloud’a yönelik şikayetler de var. Henüz bebek bir hizmet olan Siri Shortcuts için Apple yakında elinden geleni yapacaktır. Bu arada Siri Shortcts’ın ne olduğunu merak edenler buraya tıklayabilirler. 

Beta 4 sürümünün geliştirici merkezli bir test sürümü olduğunu düşündüğümüzde, Apple’a sorunları çözmesi için biraz daha vakit verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 

iOS 12 Beta 4, Netflix uygulamasının aniden kapanması sorunuyla, Fortnite oyunundaki donma sorunlarına çözüm getirmişe benziyor. 

Apple, yeni sürümü muhtemelen sorunları giderdikten sonra genel kullanıcıya açacaktır.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/iOS-12-developer-beta-4-new-features-bugs_id106757
35
13
8
8
8
Emoji İle Tepki Ver
35
13
8
8
8