Apple, iPhone 12'nin Ertelendiğini Doğruladı

16
8
4
3
1
Koronavirüsün sektör üstündeki etkisinin görülmesiyle birlikte ortaya atılmaya başlanan iPhone 12'nin erteleneceği iddiaları bugün kesinlik kazandı. Apple CFO'su, yaptığı açıklamada iPhone 12 serisinin erteleneceğini doğruladı.

Koronavirüs, dünyadaki çoğu sektörde olduğu gibi akıllı telefon sektöründe de son derece olumsuz bir etkiye neden oldu. Birçok şirketin tedarik zincirinde aksamalar yaşanırken zaman zaman beklenen ürünlerin ertelendiğini gördük. İşte bu ertelemelerden bir tanesi son derece merakla beklediğimiz yeni iPhone serisinde yaşandı.

Geçtiğimiz gün Apple'ın iPhone 12 serisini ertelediğine dair birkaç ipucu almış ve bunları sizlerle paylaşmıştık. Bugüne kadar birçok doğru bilgi paylaşan Jon Prosser'in açıklamaları ve Qualcomm'un CFO'su Akash Palkhiwala'nın yaptığı açıklamalar, iPhone 12 serisi için üzücü bir gelişmeye ışık tutuyordu.

iPhone 12 serisi birkaç hafta geç çıkacak:

iphone 12

Her iki ismin de yaptığı açıklamalar Apple'ın yeni iPhone serisi olacak iPhone 12 serisinin ekim ayına ertelendiğine dair işaret veriyordu. Bu açıklamaların ardından geçen kısa sürenin ardından teknoloji devi Apple, konuyu netleştirerek iPhone 12'nin ertelendiğini resmen doğruladı.

Apple CFO'su Luca Maestri, döneme ait finansal sonuçları açıkladığı kazanç çağrısında yaptığı açıklamayla durumu doğruladı. Maestri, çağrıda 'Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl iPhone'ları eylül sonuna doğru satmaya başladık. Bu yıl tedarikin birkaç hafta daha geç olmasını bekliyoruz.' açıklamasında bulundu.

iphone 12

Aslında iPhone 12'nin erteleneceği hakkındaki iddialar yalnızca geçtiğimiz günlerde başlamadı. Koronavirüsün başında ciddi oranda olumsuz etkilenen tedarik zinciri, Apple'ın iPhone 12'yi erteleyeceğine dair ilk iddiaların da doğuşuna neden olmuştu. Bu hafta başında Qualcomm, 'isimsiz' bir müşterinin 'küresel 5G amiral gemisi telefonunu çıkarmayı' erteleyeceğinden dolayı 5G akıllı telefon teslimatlarının şu anki çeyrekte %15 daha düşük olacağını söyleyerek ateşi körüklemişti.

Apple CFO'su Luca Maestri, yaptığı açıklamada şirketin tam olarak neden iPhone 12'yi ertelemediğini söylememiş olsa da önümüzdeki günlerde Apple tarafından mutlaka bir açıklama gelecektir. Bununla birlikte iPhone 12'nin tanıtım tarihinde de bir değişiklik olup olmayacağı yapılan bir açıklamayla kesinleşecektir.

Kaynak : https://indianexpress.com/article/technology/mobile-tabs/apple-confirms-delay-in-the-launch-of-iphone-12-series-6531929/
16
8
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
16
8
4
3
1