Apple’ın Sanal Gerçeklik Gözlüğü, Şirketin Tahmininden Çok Daha Az Satacak Gibi Görünüyor

7
0
0
0
0
Apple’ın Sanal Gerçeklik Gözlüğü, Şirketin Tahmininden Çok Daha Az Satacak Gibi Görünüyor
Apple, artırılmış gerçekliğin geleceğine tamamen bağlı olduğunu defalarca açıklasa da henüz teknoloji pazarı böyle bir ürüne hazır görünmüyor.

Apple’ın çok uzun süredir şirket içinde bölünmeye sebep olan, Tim Cook’un 2023 içerisinde satışa sunulması gerektiğini savunduğu ancak tasarım ekibinin karşı çıktığı sanal gerçeklik gözlüğü projesi, gerçekten şirketin yüzüne gözüne bulaşacak gibi duruyor.

Daha önce, cihazın 2023 için yaklaşık 1 milyon adet satacağı söyleniyordu ve o zaman bile, bunun yeterli olmayacağı konuşuluyordu. Açıklanan son resmi rakamlarla birlikte muhtemelen cihazın akıbeti çok daha kötü olacak.

Apple sanal gerçeklik gözlüğü için verilen sipariş oranı, öngörülen sipariş oranından global çapta neredeyse 5 kat az olacak

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo'nun paylaştığına göre sanal gerçeklik gözlüğünün güncellenen resmi satış oranı, 1 milyondan 200-300.000’e düştü. Bunun sebebi ise seri üretime geçilmedeki gecikme.

Bu gelişmeyle birlikte cihazın WWDC 2023 etkinliğinde de görülüp görülmeyeceği tartışmalı bir hale geldi. Kuo’ya göre satış fiyatı da bundan dolayı bir hayli yüksek olacak (ortalama 3.000-4.000 dolar civarında).

Tasarım ekibi bile Apple CEO'su Tim Cook ve COO Jeff Williams'ı kulaklığın piyasaya sürülmeye hazır olmadığı konusunda uyardı, ancak her iki yöneticinin de ekibin tavsiyelerine karşı çıktığı ve aceleci kararlarının bedelini ödeyebilecekleri bildirilmişti.

Kaynak : https://twitter.com/i/web/status/1641406406107758598
7
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
0
0
0
0