Apple'ın Hayat Kurtaran 'Uydu Bağlantısı' Özelliği Türkiye'de Neden Yok?

30
20
3
3
2
Apple'ın geçtiğimiz günlerde iddialara konu olan 'Uydu Bağlantısı' özelliği bugün duyuruldu. Ancak maalesef ülkemizde kullanılamayacak. Peki neden?

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan iddialar Apple’ın iPhone 14’le birlikte ‘Uydu Bağlantısı’ özelliğini sunabileceğini göstermişti. Bugün düzenlenen ‘Gelecek Zaman’ etkinliğiyle birlikte Apple, bu özelliği resmen duyurdu. 

Acil durumlarda telefonunuz çekmese bile uydu bağlantısı aracılığıyla iletişim kurmanızı sağlayan bu özellik, maalesef ülkemizde şimdilik kullanılamayacak. Uydu erişim bağlantısıyla çalışan sistem, şu anda yalnızca ABD’de ve Kanada’da kullanıma sunuldu. Peki neden? 

‘Uydu Bağlantısı’ özelliği neden Türkiye’de yok? 

iphone 14 uydu bağlantısı

Uydu Bağlantısı özelliği, her ne kadar basit bir teknoloji gibi görünse de aslında durum pek de öyle değil. Tahminlere göre; bunu yapabilmek için Apple’ın ülkelere özel lisansa sahip olması gerekiyor. Örneğin; Starlink uydularına pek çok ülkeden bağlanılabiliyorken bizim bağlanamıyor olmamızın sebebi ülkemiz için lisans alınmaması ve dolayısıyla bizim bu uydulara bağlanmamıza iznimiz olmaması.

Aynı durum Apple’ın ‘Uydu Bağlantısı’ özelliği için de geçerli olabilir. Muhtemelen Apple, bu özelliğin lisansını şu anda yalnızca ABD ve Kanada’da almış durumda. Ancak umuyoruz ki ülkemizde olmama sebebi bu ise ilerleyen dönemlerde ülkemizde de benzer bir lisans anlaşmasına imza atılır. 

30
20
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
30
20
3
3
2