Tanıtımına Günler Kalan iPhone 14 'Uydu Bağlantısı' Özelliğiyle Gelebilir: Peki Bu Ne İşimize Yarayacak?

43
9
2
2
1
Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 14 için uydu bağlantısı özelliği üzerinde çalışıldığını iddia etti. Geçtiğimiz yıl iPhone 13 ile piyasaya sürülmesi beklenen özelliğin donanım testini yeni model seri üretime geçmeden önce tamamladığı da söylentiler arasında yer alıyor. Peki ‘uydu bağlantısı’ özelliği ne işimize yarar gelin hep birlikte bakalım.

Apple, ‘Far Out’ (Gelecek Zaman) lansman etkinliğine 7 Eylül'de ev sahipliği yapacak. Resmi tanıtım yapılana kadar yeni iPhone’un tam olarak hangi özelliklere sahip olacağını bilemiyoruz. Ancak hem analistler hem de Apple’ın kendisi tarafından sızdırılanlara göre iPhone 14’ün çentiksiz bir ekrana, daha yüksek çözünürlükte bir kameraya ve yüksek bir satış fiyatına sahip olacağı düşünülüyor.

Tanıtımına sayılı günler kalan iPhone 14 ile ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün daha önce hiçbir iPhone’da görülmemiş renklerle satışa sunulacağını öğrendiğimiz iPhone 14 ile ilgili bu seferde yıllardır beklenen bir özelliğin geleceği iddia edildi. Bir Apple analistine göre yeni iPhone 14, uydu iletişim bağlantısını destekleyecek.

iPhone 14, telefonun çekmediği yerlerde acil aramalar yapılmasını sağlayabilir

Apple Gelecek Zaman

Uydu bağlantısı, telefonların çekmediği yerlerde, Dünya’nın yörüngesinde yer alan iletişim uydularını kullanarak, hücresel bağlantı olmadan kesintisiz iletişim kurulmasına yardımcı oluyor. Geçtiğimiz günlerde Apple’ın yeni telefonları için uydu iletişim konusunda tecrübeli bir marka olan Globalstar ile anlaştığı iddia edilmişti. Eğer bu anlaşma iddiaları ve uydu bağlantısı özelliğinin iPhone 14 ile geleceği doğruysa yeni modeller, yalnızca acil durumlarda kullanılabilecek bir uydu iletişim alt yapısına sahip olacak.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 13’lerde uydu bağlantısı özelliğinin donanımsal olarak tamamlandığını iddia etti. Kuo, Apple’ın iPhone 14’ü seri üretime sokmadan önce ‘uydu bağlantısı’ özelliğinin testlerini tamamladığını ancak iPhone’un tam olarak ne zaman bu özelliği destekleyeceğini tahmin etmenin oldukça zor olduğunu söylüyor. Apple ve telefon operatörlerinin iş modelini çözüp çözmeyeceğine bağlı olan bu durumun iPhone 14 ile gelmeyebileceğini belirten Kuo, özelliğin eninde sonunda hayata geçeceğine inanıyor.

Özelliğin hem iPhone 13’lere hem de iPhone 14’lere gelme ihtimali var. Ancak Apple’ın son modelini ön planda tutmak için bu özelliği, yalnızca iPhone 14’lerde kullanacağı da ihtimaller arasında yer alıyor. Sizce Apple’ın birkaç gün içinde tanıtacağı iPhone 14 serisine iddia edilen özellikler gelecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak : https://www.cnet.com/tech/mobile/apple-completed-satellite-connectivity-testing-for-iphone-14-analyst-says/#ftag=CAD590a51e
43
9
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
43
9
2
2
1