Apple, Watch Series 6'da U1 Çipinin Bulunduğunu Sessiz Sedasız Duyurdu

21
4
2
1
1
Apple'ın yeni amiral gemisi akıllı saati Watch Series 6, U1 geniş bant konum bulucu çipe sahip. Şirket, bu çipe değinmemiş olsa da bu çip aslında çok önemli bir yeniliğin kapılarını aralıyor. Otomobil anahtarlarını devre dışı bırakabilen U1'in ne amaçla kullanılacağı şu an için bilinmiyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, dün akşam "Time Flies" isimli bir etkinlik düzenledi. Tüketicilerin çok büyük bir bölümü, bu etkinlik kapsamında iPhone 12'yi beklemiş olsalar da bu gerçekleşmedi. Şirket bunun yerine yeni tablet modellerini, şirketin tüm hizmetlerini bir araya getiren Apple One'ı ve yeni akıllı saatlerini duyurdu.

Apple Watch Series 6, tüketiciler tarafından bir süredir merak konusuydu. Şirket, yaptığı açıklamalarla Watch Series 6'yı bekleyen tüketicileri ne kadar memnun edecek bilinmez ancak bu akıllı saatte oldukça ilgi çekici bir özellik var. Apple tarafından değinilmeyen bu özellik, tüketicilerin hayatlarını kolaylaştırabilecek gibi görünüyor.

Apple Watch Series 6'da U1 çip bulunuyor. Peki bu çip ne işe yarıyor?

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6'da bulunan U1 çipi, geniş bant konum bulucu olarak çalışıyor. Bu çip sayesinde Watch Series 6, benzer teknolojiye sahip olan cihazları bulup, etkileşime giriyor. Ayrıca Apple Watch Series 6, çevresindeki diğer Watch Series 6'ları da bulabiliyor. Apple'ın bu çipe neden değinmediğini anlamak mümkün değil ancak U1, özellikle de otomobil sektörünü derinden etkileyecek bir yapıya sahip.

Apple Watch Series 6'yı gerçekten de benzersiz yapan bu çip, tanıtım sunumları arasında görünmüştü. Ancak bu çipin varlığı ile ilgili detaylı bilgiye sadece Apple'ın resmi internet sitesindeki kıyaslama aracında ulaşılabiliyor. Bu sayfayı incelediğimizde, U1 çipinin Apple Watch SE ya da Apple Watch Series 5'te de bulunmadığını görüyoruz. Yani Apple Watch Series 6, U1 çipinin kullanıldığı ilk ve tek akıllı saat.

Apple Watch Series 6

U1 çipinin hangi amaçla kullanılacağı şu an için belirsiz

U1 çipinin en çok da otomobil sektörünü etkileyebileceğini söylemiştik. Bunun nedeni, U1 çipinin otomobillerde kullanılması durumunda, otomobil anahtarlarının işlevlerini yitirecek olması. Diyelim ki bu çip, herhangi bir araca entegre edildi. Apple Watch Series 6'yı kullanan bir tüketici, arabasının anahtarına ihtiyaç duymadan aracının kilidini açabilecek. Eğer bu araçta anahtarsız çalıştırma özelliği mevcutsa, bu çip sayesinde aracınızı çalıştırmak için de sadece akıllı saatinize ihtiyaç duyacaksınız.

Dijital otomobil anahtarı fikri ilk kez gündeme gelen bir şey değil. Geçtiğimiz yıllarda da buna benzer projeler gündeme gelmiş, hatta bazı gelişmeler de yaşanmıştı. Ancak şu an için hangi otomobil üreticisinin bu konuya çok yakın olduğu, ayrıca hangi teknoloji üreticisiyle iş birliği yaptığı bilinmiyor. Ancak Apple'ın da bu fikri önemsediği sugötürmez bir gerçek. Üstelik şirketin yeni akıllı saati de bu tür bir teknolojik gelişmenin altyapısına sahip.

U1, AirTags'in ayak sesleri olabilir

Apple AirTags

Apple'ın bir süredir, konum takibi yapmaya yarayan "AirTags" isimli bir cihaz üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu ürün daha çok, bir eşyanın kaybolmasını engelleyecek türden. Örneğin bu ürünü bir çantanın içerisine koyarsanız, çantanın nerede olduğunu bu ürünle bilebileceksiniz. İşte U1 çipinin Apple Watch Series 6'da kullanılıyor olması, AirTags'ın yaklaştığının bir göstergesi olabilir.

Son olarak, U1 çipinin kullanıldığı ilk ürünün Apple Watch Series 6 olmadığını da açıklamak gerekiyor. Şirket, bu çipi geçtiğimiz yıl duyurduğu iPhone 11 serisinde de kullanıyor. İşin ilginç yanı, şirket iPhone 11 tanıtımında da bu çipin ne işe yarayacağını açıklamamıştı. Şimdi yine benzer bir hamlenin gerçekleşmiş olması, kullanıcıların kafasını karıştırmıyor değil.

Kaynak : https://www.theverge.com/circuitbreaker/2020/9/15/21438497/apple-watch-series-6-u1-locator-ultra-wideband-location
21
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
4
2
1
1