Apple, A14 Yongalı Yeni Tableti iPad Air 4'ü ve 8. Nesil iPad'i Tanıttı

97
16
12
7
5
Apple, bugün gerçekleştirdiği etkinliğinde yeni nesil orta segment tableti iPad Air 4'ün tanıtımını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen tanıtımda yeni nesil tabletin teknik özellikleri de belli oldu.

Apple, yeni nesil iPhone modellerini olmasa da yeni ürünlerini tanıttığı Time Flies etkinliğini bugün gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen bu etkinlikte sırasında tanıttığı ürünlerden bir tanesi de yeni nesil iPad Air 4 oldu.

Teknoloji devi, orta segmente ait olan tabletinde tıpkı iPad Pro'da olduğu gibi tam ekran tasarımını benimsedi. Şirket, bunu gerçekleştirmek için de herhangi bir biyometrik güvenlik önleminden taviz vermeden Home tuşunu kaldırdı. Peki, iPad Air 4'te hangi özellikler yer alıyor?

iPad Air 4 teknik özellikleri

ipad air 4

Yukarıda bahsettiğimiz gibi güvenlik önleminden taviz verilmeden tam ekran tasarımına geçildi. Bu da daha önce herhangi bir iPhone veya iPad'de görmediğimiz bir güvenlik önlemi anlamına geliyor.

Donanım özellikleri tarafına baktığımızda yeni iPad Air her ne kadar orta segmentte yer alan bir tablet olsa da Apple'ın A14 Bionic yongasından gücünü alıyor. Temel depolama alanı 64 GB olan bu cihazda 10,9 inçlik bir ekran, stereo hoparlörler ve Touch ID desteği bulunuyor. Ayrıca Touch ID, tabletin üstüne konumlandırılmış olan cihazı kilitlemeye, uygulamalara girmeye ve Apple Pay'i kullanmaya yarayan butona entegre ediliyor.

apple a14 bionic yongası

Apple'ın 5 nm proses teknolojisiyle ürettiği yeni yongası A14 Bionic'te tam olarak 6 çekirdek bulunuyor. Bu 6 çekirdekten 4 tanesi yüksek verimlilik 2 tanesi ise yüksek performans çekirdekleri. Ayrıca yeni CPU, bir önceki nesil iPad Air'e göre %40 daha hızlı. War Robots oyununun geliştiricisine göre A14, konsol kalitesinde grafikleri kullanıcılarına sunuyor.

Yeni iPad Air'in ön tarafında ve arka tarafında birer adet kamera bulunuyor. Ön tarafta 1080p 60 FPS video kaydı yapabilen 7 MP FaceTime HD kamera yer alırken arka tarafta 4K 60 FPS kayıt yapabilen 12 MP'lik kamera yer alıyor.

Apple Pencil ve Magic Keyboard desteği bulunacak olan tabletin 64 GB'lık varyantı 599 dolar gibi bir fiyattan önümüzdeki ay satışa çıkacak ki bu da satın alınabilir bir iPad Pro modelinden 200 dolar daha ucuz olduğu anlamına geliyor. Cihazın 64 GB'lık varyantı ülkemizde 5.799 TL'den 256 GB'lık varyantı ise 7.199 TL'den başlayan fiyatlarla satılacak.

ipad air 4 renk seçenekleri

Bunlara ek olarak teknoloji devini yeni iPad Air cihazında tıpkı Pro modellerinde olduğu gibi USB-C girişi bulunacak. Yani şirket, Lightning girişini yeni iPad Air 4'te kullanmayacak. Son olarak da cihazın 5 adet renk seçeneği bulunacak ve bu seçenekler uzay grisi, gümüş, roze altın, yeşil ve gök mavisi.

8. nesil iPad

apple 8. nesil ipad

Düzenlenen etkinlikte tanıtılan bir diğer ürün de 8. nesil iPad oldu. A12 Bionic yongasıyla birlikte gelen yeni iPad'de Apple Pencil ve Smart Keyboard destekleri de bulunuyor. Ayrıca sekizinci nesil iPad, iPadOS 14 ile birlikte gelen tüm yeni özelliklerden de faydalanıyor.

apple 8. nesil ipad

Apple'ın lansmandaki iddiasına göre yeni iPad; en çok satan Windows dizüstü bilgisayardan 2 kat, en çok satan Android tabletten 3 kat ve en çok satan Chromebook'tan tam 6 kat daha hızlı. 10,2 inçlik yeni iPad'in 3 farklı renk seçeneği bulunuyor: uzay grisi, gümüş ve altın. Bu cihazın ülkemizdeki fiyatlandırmasına bakıldığında 32 GB'lık varyantın 3.199 TL'den 128 GB'lık varyantının ise 3.999 TL'den başladığı görülüyor.

97
16
12
7
5
Emoji İle Tepki Ver
97
16
12
7
5