Aston Martin Formula 1 Takımı, Sebastian Vettel'in Yerine Kimi Transfer Ettiğini Açıkladı (Bir Efsane Gitti, Diğeri Geldi)

8
2
2
1
0
Aston Martin Formula 1 takımı, Sebastian Vettel'den boşalacak koltuğa oturacak ismi açıkladı. Takım tarafından paylaşılan duyuruda 2023 yılında ekipte yer alacak yeni pilotun Fernando Alonso olacağı paylaşıldı.

Formula 1 dünyası, geçtiğimiz günlerde büyük ve dramatik bir haberle sarsılmıştı. Bugüne kadar 4 kez dünya şampiyonu olan ve neredeyse her Formula 1 hayranının sevdiği bir isim olan Sebastian Vettel, emekliye ayrılacağını duyurmuştu. Vettel’in bu yıl sonunda emekliye ayrılmasıyla birlikte önümüzdeki yıl boşalacak kokpitte kimin yer alacağı da merak edilmeye başlamıştı.

İşte bugün Aston Martin Cognizant Formula 1 takımından beklenen açıklama geldi. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan takım, Sebastian Vettel’in yerine bir diğer efsane pilot Fernando Alonso’nun geleceğini açıkladı. İki kez dünya şampiyonluğuna ulaşmış başarılı pilottan transferi hakkında da açıklama geldi.

Fernando Alonso’nun açıklaması:

fernando alonso

“Aston Martin takımı, enerjisini ve kararlılığını kazanmak için kullanıyor ve bu nedenle bugün Formula 1'deki en heyecan verici takımlardan biri. Lawrence ve Lance'i yıllardır tanıyorum ve onların Formula 1'de başarılı olmak için hırs ve tutkuya sahip oldukları çok açık. Kazanan soyağacına sahip harika insanları sistematik olarak cezbeden bu ekibi izledim ve Silverstone'daki yeni tesislere ve kaynaklara olan büyük bağlılığın farkına vardım.

Bugün Formula 1'de hiç kimse kazanma konusunda daha büyük bir vizyon ve mutlak bağlılık göstermiyor ve bu benim için gerçekten heyecan verici bir fırsat. Hâlâ cephede olmak için savaşma açlığım ve hırsım var ve öğrenmeye, gelişmeye ve başarıya kendini adamış bir organizasyonun parçası olmak istiyorum.

Öne çıkmak için yapılacak çok şey olduğunu ve performans bulmak için birlikte çalışmak için tüm enerjimizi kullanmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Şahit olduğum performans tutkusu ve arzusu, beni spora olan zevkimi ve bağlılığımı sürdürmeye ikna ediyor. Bu sporda tekrar kazanmak niyetindeyim ve bu yüzden bana doğru gelen fırsatları değerlendirmeliyim."

41 yaşındaki efsane pilot Fernando Alonso, 2005 yılında 24 yıl 58 günlük iken Formula 1 Pilotlar Şampiyonluğu’nu kazanarak en genç şampiyon olmuştu. Alonso’nun bu rekoru, önce 2008 yılında Lewis Hamilton, ardından 2010 yılında 23 yıl 134 günlükken dünya şampiyonu olan Sebastian Vettel tarafından elinden alındı. Vettel'in rekoru henüz kırılmadı ve yakın zamanda kırılacak gibi de durmuyor.

8
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
2
1
0