Avrupa'nın En Sinirli Ülkeleri Belli Oldu (Halkımız Hulk Olmuş)

263
22
7
5
4
Son dönemde etrafınızdaki herkesin sinirli olduğunu düşünüyorsanız, yeni yapılan bir araştırma sizlerin haklı olabileceğinizi gösteriyor.

Zaman zaman insanların sinirleniyor olması oldukça alıştığımız bir durum. Günlük yaşamımızda bizlerin de sinirlendiği çok sayıda farklı olay veya olgu karşımıza çıkabiliyor. Görünüşe göre bu durum her ülkede var ancak bizim ülkemizdeki kadar değil.

Yeni paylaşılan bir haritada, Avrupa'nın sinirlilik haritası çıkarıldı. Bu haritada en üstte ülkemiz yer aldı. Hatta geri kalan ülkelerden o kadar ayrılıyoruz ki bizim sinir katsayımızla en yakın takipçimiz arasında neredeyse iki kategori fark bulunuyor. 

Türkiye Avrupa'nın net şekilde en sinirlisi

avrupa öfke haritası

Bu haritada, farklı ülkelerdeki insanların kendilerini sinirli olarak tanımlayıp tanımlamaları üzerine toplanmış verilerle oluşturuldu. Listenin en altında Finlandiya yer aldı. Finlilerin sadece %5'i kendisinin günün büyük kısmında kızgın hissettiğini ifade etti. İskandinav ülkesi hali hazırda en mutlu ülke olarak biliniyor. 

Avrupa ülkelerinin büyük bir kısmının kızgınlık seviyesi %25'in altında kalıyor. Bu durumun bizim dışımızdaki tek istisnası olan Kuzey Makedonya'da ise bu oran %26 olarak gerçekleşiyor. Kuzey Makedonya'nın içinde bulunduğu karmaşa ortamında kızgınlık oranının yüksek olması şaşırtıcı değil.

Ülkemizde ise durum çok daha karışık gözüküyor. Yapılan çalışmaya göre ülkemizdeki insanların %48'i, yani neredeyse yarısı günlük yaşamında en çok deneyimlediği duygunun öfke olduğunu söylüyor. Dünya'da bizden daha sinirli olan sadece Lübnan var, onlar da yalnızca bir tık daha (%49) sinirli durumda.

Gallup Küresel Duygu Raporu'nda yer alan oranlar, 15 yaş ve üzeri bireylerden toplanan verilere dayanıyor. Daha sonra, toplanan verilerin çeşitli istatistiksel yöntemlerle nüfusun tamamına genişletildiği bu rapor 2021 yılının sonu ve 2022 yılının başındaki durumu ortaya koyuyor.

Kaynak : https://landgeist.com/2022/08/06/anger-in-europe/
263
22
7
5
4
Emoji İle Tepki Ver
263
22
7
5
4