Robert Pattinson'da Koronavirüs Çıktı: Batman Filminin Çekimleri Durdu

94
13
8
5
4
DC’nin yeni Batman filminin Birleşik Krallık’ta yapılan çekimleri,filmin başrolü Robert Pattinson'da koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle durduruldu. Pandemi nedeniyle çekimlere daha önce 5,5 ay ara verilmişti.

Koronavirüs, sinema sektörünü ciddi şekilde etkiledi. The Rock olarak da bilinen Dwayne Johnson'ın yanı sıra birçok oyuncu koronavirüse yakalandı. Bunun yanı sıra birçok yapım da koronavirüs nedeniyle askıya alındı. Bu yapımlardan biri de Matt Reeves’in çektiği The Batman filmi oldu ve yapım süreci 5,5 ay uzatıldı.

Daha sonra pandeminin göreceli olarak yavaşlaması ve durumun kısmen kontrol altına alınması, kameraların yeniden çalışmasını sağlamıştı. Batman filmi de Birleşik Krallık’ta çekimlerine başlanan filmlerden biri olmuştu.

Robert Pattinson'da COVID-19 çıktı

batman

Warner Bros tarafından alınan önlemler kapsamında çalışanlara günlük olarak COVID-19 testleri uygulanıyordu. Çekimlerin üçüncü gününde bir set çalışanında virüse rastlanması nedeniyle çalışmalar bir kez daha yarıda kaldı.

Konuyla ilgili olarak bu sabah bir açıklama yapan Warner Bros, “The Batman prodüksiyonunda bir ekip üyesinin COVID-19 testi pozitif çıktı ve gerekli prosedürlere göre izole edildi. Çekimler geçici olarak durduruldu” ifadelerini kullandı. Deadline'ın yaptığı açıklamalara göreyse COVID-19 testi pozitif çıkan kişi Robert Pattinson oldu.

Warner Bros., şu an için çalışanının mahremiyetini öne sürerek kimin COVID-19 testinin pozitif çıktığını doğrulamadı. Muhtemelen serinin hayranlarından ya da başka kitlelerden gelebilecek tepkilere karşı çalışanlarını korumak için böyle bir karar alındı.

Koronavirüs sinemayı etkiliyor

robert pattinson

Koronavirüs pandemisi nedeniyle sinema sektörü oldukça zor zamanlar yaşadı. Batman setindeki gibi vakalar sık sık çekimlerin ertelenmesine neden oluyor. Daha önce de Jurassic World: Dominion gibi yapımlar da pozitif çıkan testler nedeniyle aksaklıklar yaşamıştı.

The Batman filminin şu anda dörtte biri tamamlanmış durumda ve filmin yönetmeni Reeves’in çekimlerini tamamlamak için yaklaşık 3 aylık bir süreye daha ihtiyaç duyuyor. Yine de DC FanDome etkinliğinde yapıma dair bazı bilgiler edinebilmeyi başarmıştık. 

The Batman filminin şu andaki vizyon tarihi olarak 1 Ekim 2021 işaret ediliyor. Yapımda Batman Year Two hikayelerinden esinlenilecek, Penguen, Kedi Kadın ve Bilmececi gibi Batman düşmanları da yapımda yer alacak.

Kaynak : https://deadline.com/2020/09/batman-uk-production-halts-covid-19-1234569959/
94
13
8
5
4
Emoji İle Tepki Ver
94
13
8
5
4