Sigarayı Bırakmak İçin En Etkili 11 Bırakabilirsin.org Videosu

14
6
2
2
0
Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından hazırlanan bir çok kamu spotu var. Bunlardan sigara bırakmak için en etkili 11 bırakabilirsin.org videosunu derledik.

Türkiye Kızılay Cemiyeti’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nden bile eski bir geçmişi var. İstanbul’un işgal yıllarında işgalci devletler tarafından özellikle mücadele ruhunun kırılması için gençlere alkol ve uyuşturucu dağıtıldığını gören bir grup aydın, 1920 yılında bu bağımlılıklarla mücadele cemiyetini kuruluyorlar. Neredeyse bir asırdır kamu yararı için hizmet veren bu sivil toplum örgütünün son zamanlarda yayınladığı pek çok kamu spotu da halkın ilgisini çekmiş durumda. 

İlk yıllarında alkol bağımlılığı üzerine yoğunlaşmış olan Yeşilay, daha sonra uyuşturucu, sigara gibi bağımlılıklarla, günümüze gelindiğinde ise kumar ve teknoloji bağımlılığı gibi sorunlarla da mücadele etmeye başlamıştır. Bu bağımlılıklarla mücadele yollarından biri de kamu spotu aracılığıyla halkı aydınlatmak. Son zamanlarda oldukça başarılı pek çok kamu spotu hazırlıyor bu cemiyet.

bırakabilirsin.org

Bu kamu spotlarında bazen sigara yüzünden çok kötü hastalıklara yakalanmış birini, bazen de babasını yada annesini sigara yüzünden kaybetmiş bir çocuğun acısını görebiliyoruz. Bırakabilirsin.org isimli sigara mücadele sitesi üzerinden nikotin bağımlılığı testi ve bırakma yollarına dair ipuçlarını da sunan Yeşilay’ın hazırladığı sigaraya karşı en etkili 11 bırakabilirsin.org videosunu sizin için derledik. 

Umarız sayfayı okumayı tamamladığınızda, siz de bu farkındalığa ulaşmış olursunuz.

Sigaraya karşı en etkili Yeşilay Bırakabilirsin.org videoları:

Onlar kazanırken biz kaybediyoruz. Peki kim onlar?

Ülkemizde her gün sigara yüzünden tam 300 insanımızı kaybediyoruz. Bu insanlar dostlarımız, ailemiz, arkadaşlarımız… Biz onların yokluğuna bir an bile alışamazken, sigara şirketleri çok geçmeden yeni müşteriler buluyorlar. Dünyanın her yerine yayılmış olan bu sigara şirketleri yılda 700 milyar dolar kazanıyorlar, biz ise her yıl 70 milyon insanı kaybediyoruz sigara yüzünden.

Sigara bağımlılığına karşı görülmemiş eylem

İstanbul’un en kalabalık caddelerinden birinde, Yeşilay gönüllüleri tarafından yapılan bu eylem sigara yüzünden insanların başına gelenleri yüzümüze vuruyor. Bazen sadece duyduğumuz acıları böyle görmek gerçekten etkileyici. Siz de bırakabilirsin.org adresinden nikotin bağımlılığı testi yaparak, bırakmaya bir adım yaklaşabilirsiniz.

Pasif içiciliğe karşı havanızı ve hakkınızı koruyun!

Maalesef siz sigara içmeseniz de, etrafınızda sigara içilmesi sizi olumsuz yönde etkiler. Rahatınızı bozmakla kalmaz, sizin sigara içen biri kadar da zarar görmenize yol açar. Bu konuda yasalar var. Sigara içmenin yasak olduğu alanlarda sigara içildiğini gördüğünüzde Yeşil Dedektör mobil uygulaması üzerinden tek tıkla yada 184 üzerinden bildirebilirsiniz.

Hayatınız duman olmasın (1)

Restoranlar ve kafeler pasif içiciliğe en çok maruz kalınan alanlar. Yemek sonrası mutlaka yakılan sigaraların dumanları, ortamda bulunan sigara içmeyen kişileri hiç düşünmeden etrafa savruluyor. Pasif içiciliğin en az sigara içmek kadar zararlı olduğunu unutmamalısınız. Bu konudaki yasalara mutlaka uyulmalı, aksi durumlarla karşılaşıldığında mutlaka bu durum yetkililere bildirilmeli.

Hayatınız Duman Olmasın (2)

Bu kamu spotu üzerinden günümüzde giderek yaygınlaşan nargile kullanımının zararına değiniliyor. Nargile asla göründüğü gibi masum değil. Nargile de bir tütün içme çeşidi ve bir nargile kafede bulunduğunuzda, içmeseniz bile nargile dumanı da aynı sigara gibi akciğerlerinize zarar vererek kanınızı pıhtılaştırır ve atardamarlarınıza zarar verir. 

Bırakabilirsin.org üzerinden nikotin bağımlılığı testi yaparak nargile kullanım durumunuzu da değerlendirebilirsiniz.

Hayatınız duman olmasın (3)

Taksiler de bir ortak kullanım alanıdır. Burada sigara içilmesi kesinlikle yasaktır. Binen müşteriler sigara içerek taksi şoförüne, taksi şoförleri sigara içerek müşterilere zarar verir. Pasif içiciliğe en çok maruz kalınan alanlardan biri olan taksilerde de sigara kullanımı kurallarına uyulması zorunludur.

Sigarayı bırak hayatı bırakma (1)

Sigarayı bırakmamak için herkesin kendince bahaneleri vardır. Fakat bir anlık zevk için tüm hayatınızı mahvetmeye değer mi? Sigara yüzünden evden çıkması, sağlıklı kiloda kalması hatta su bile içmesi bile artık imkansız olan nice insan var. Yol yakından bırakabilirsin.org sitesine girerek, değişim için ilk adımı atın.

Sigarayı bırak hayatı bırakma (2)

Hayatımız elimizden kayıp giderken bunu bir ucundan neden yakalamıyoruz? Bir de bunun için tonla para harcayıp etrafımızdaki insanlara da zarar veriyoruz. Bazı şeyler için çok geç olabilir hayatta fakat sigarayı bırakmak için asla geç değil. 

Bırakabilirsin.org bu konuda size destek olmak için var. Nikotin bağımlılığı testi sonucunuz moralinizi bozmasın, yeni bir adım için bahaneniz olsun.

Sigarayı bırak hayatı bırakma (3)

Sigarayı bırakmayı düşünürken her zaman yaşanacak zorluklardan korkulur. Sigaranın vazgeçilmez olduğunu ispatlamak için türlü bahaneler yaratılır ama gerçekten düşünüldüğü zaman, sigarasız hayatın kazandırdıkları gerçekten harika. Kim daha canlı, daha hareketli, daha mutlu ve sağlıklı bir hayat istemez ki? Bu konuda son derece motive edici bir kamu spotu.

Nargilenin aromasına aldırmayın

Sigara fiyatları arttıkça insanlar elektronik sigara yada nargile gibi farklı alternatiflere geçtiler. Fakat bunların da en az sigara kadar zararlı olduğu kanıtlandı. Özellikle nargile farklı ve lezzetli aromalarla küçük çocukların bile ilgisini çekiyor ama gerçeği asla unutmayın, nargile de bir tütün ürünüdür ve en az sigara kadar da zehirlidir.

Ucunda ölüm var

Sigara içmeyen pek çok insanın nargile içtiği biliniyor. Bu duruma neden olan, nargilenin sigara kadar zararlı olmadığına dair dedikodulardır. Bu dedikodular tamamen yanlış çünkü nargilede de karbonmonoksit, ağır metaller ve kansere neden olan pek çok kimyasal bulunuyor. Bir daha nargile içerken, bir nargilenin 50 sigaraya eşit olduğunu unutmayın.

Buradaki birçok kamu spotu sigaranın ne kadar korkunç şeylere sebep olacağını açıkça gösteriyor. Sigarayı bıraktıktan sonra hayatı değişen insanlar size de umut olsun ve bırakabilirsin.org adresine girerek, bir adım atmanız için örnek olsun.

14
6
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
6
2
2
0