Bitcoin’in 9 Bin Dolara Koşmasının Altında Yatan 3 Sebep

5
3
2
2
0
Son dönemdeki çıkışıyla dikkat çeken Bitcoin, 9 bin dolar seviyesine tırmanıyor. Uzmanlara göre bu durumun 3 önemli sebebi var.

Bu haftasonu Bitcoin fiyatları oldukça ciddi bir artış yaşadı ve 9 bin doları aşmayı başardı. Elbette ki bu durumun çeşitli sebepleri var. Sonuç olarak piyasalar durup dururken yukarı yönlü hareket etmiyor.

Uzmanlara göre bu çıkışın altında yatan üç temel neden var. Lafı fazla uzatmadan bu nedenleri sıralayalım

Facebook ve GlobalCoin

Sosyal medya devi, kendi parası GlobalCoin’i açıklayacak. Proje daha şimdiden pek çok firmanın desteğini almış durumda. Bu firmalar dışında,  Digital Currency Group kurucusu ve CEO’su Barry Sibert gibi isimler de projeye destek veriyor. Blockchain Capital’in genel partneri olan Spencer Bogart da Facebook’un bu hamlesini, son dönemdeki en önemli boğa (yükseliş trendi) hareketi olarak gördüğünü belirtmişti. Bogart, bu sistemin dijital alım satımdaki sıkıntıları kolaylaştıracağını söylüyor.

Yatırımcılar genel olarak bu hamleyi, bir merkez bankasının desteği olmayan bir para biriminin olabileceği konusunda aydınlatıcı ve farkındalık arttırıcı bir hamle olarak görüyor.

Binance.com, ABD’li Kullanıcıları Engelledi

Binance.com, kripto para ile ilgilenen herkesin mutlaka adını duyduğu bir sitedir. Bu site aynı zamanda en büyük kripto para ticaret hacmine sahip piyasaya sahiptir. Sitenin 14 Haziran’da güncellenen kullanıcı sözleşmesine göre artık ABD’li yatırımcılar, siteyi kullanamayacaklar.

Bu da Binance’in varlıklarında, Binance Coin(BNB)’de keskin bir satışa neden oldu. Yatırımcılar Binance’dan uzaklaştı ve muhtemelen BNB’de tuttukları varlıklarını Bitcoin’e geçirdi.

Litecoin, Yarılanma Noktasına Erişmek Üzere

Kripto para madenciliği, çok basit tabiriyle en son işlemlerin muhasebesini tutmaya yarar ve değişik algoritmaları ilk çözen olmayı amaçlar. Kripto paraların bu hesap defterini/kağıdını ilk kim bulursa, kendine bir miktar kripto para yazar. Madenciler bu şekilde kazanç elde eder.

Madenlemenin kazancı her zaman aynı değildir. Kripto para madenciliğinden elde edilebilecek olan gelir zamanla azalır. Başta 100 birim webtekno coin (WBC) madenliyorsanız bu sürekli yarılanarak azalır. Kripto para yarılanma sayısı n olmak üzere, limit n sonsuza giderken ½ üzeri n formulüyle giden madencilik kazancı asla sıfırlanmaz ama bir noktada cazibesini kaybeder. İlk yarılanmadan sonra 50 WBC, ikinci yarılanmadan sonra 25 WBC kazanmaya başlarsınız. Zaten neredeyse bütün kripto paraların sayısı bellidir, bir noktadan sonra “kaynak kuruyacak”, yeni kripto para madenlenemeyecektir.

Litecoin şu anda yarılanma süresine yaklaşıyor. Bu da genel olarak kripto para piyasasında yukarı yönlü harekete neden oluyor. Artık daha zor elde edilebilecek olan varlıkların nadirliği (ve arzı) azaldığı için fiyat yukarı doğru hareket edecektir. Litecoin, 49 gün sonra yarılanacak. O zamana kadar piyasayı yukarı itecek. Zaten Litecoin’in kendisi de bu yıl %353 artış gösterdi.

Bitcoin’in ileride kendini düzenleme hareketleri yapması olası görülüyor. Bu düzenlemelerin gerçekleşseler bile çok kısa sürmeleri bekleniyor. Aralık ayından bu yana en yoğun ve güçlü satın alma baskısının görüldüğü Bitcoin, grafiklere göre 5 ve 10 haftalık kayan ortalamalarda da oldukça ciddi şekilde yükselme pozisyonunda duruyor. Kısa vadede yapılacak kar satışları, Bitcoin fiyatını geçici olarak aşağı çekebilir. (Bu bilgiler kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir.)

Kaynak : https://www.coindesk.com/3-reasons-bitcoins-price-is-rallying-above-9k
5
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
2
2
0