Gelsin Bir de Biz Test Ederiz: Gorilla Glass Victus, Dayanıklılık Testlerini Hasarsız Atlattı

70
8
6
1
1
Gelsin Bir de Biz Test Ederiz: Gorilla Glass Victus, Dayanıklılık Testlerini Hasarsız Atlattı
Akıllı telefonlara sağladığı koruma camlarıyla adını duyduğumuz Corning, kırılmalara karşı çok daha dayanıklı yeni Gorilla Glass ürününü tanıttı. Gorilla Glass Victus adı verilen koruma camı; düşürme, çarpma ve baskı gibi birçok testi başarıyla geçti.

Akıllı telefonların ekranlarının ne kadar kırılgan olduğunu unutabiliyoruz. On yıl önce telefonunuzu alçak bir masadan yere düşürecek olsaydınız, sonuç olarak paramparça bir ekranla karşı karşıya kalabilirdiniz. Neyse ki gelişen teknolojiyle ekranlar her geçen gün giderek daha sağlam bir hâl alıyor.

Akıllı telefonlarda kullanılan ve zaman içerisinde daha da dayanıklı hâle gelen Gorilla Glass'ın üreticisi Corning, telefon camının en son sürümünü tanıttı. Daha fazla esneklik vadeden Gorilla Glass Victus, şirketin iddialarına göre 2 metreye kadar olan düşmelerden hasar almadan çıkabiliyor.

Gorilla Glass Victus, birçok testten hasar almadan çıktı:

Çizilme, sert yüzeylere düşme ve baskıya karşı daha dayanıklı olan Victus, derin çizilmelere karşı da çok daha etkili bir koruma sunuyor. Şirketin paylaştığı tanıtım videoları da bu iddiaları doğruluyor. Bu noktada hemen yukarıdaki çarpma testinde rakip koruma camı paramparça olurken Gorilla Glass Victus'a herhangi bir şey olmadığını görebiliyoruz.

İkinci teste geldiğimizdeyse bu kez Victus ve farklı bir koruma camı, sırayla düşürme testine tabi tutuluyor. Yaklaşık 2 metre yükseklikten sert zemine yapılan bu test sonrası Gorilla Glass Victus'ta herhangi bir kırılma ya da çatlak oluşmuyor.

Son olarak sertlik testinde ise farklı bir koruma camı 2-4 Newton arası kuvvette derin hasarlar alıyor. Victus ile korunan cam ise 8 Newton kuvveti bile birkaç hafif çizikle atlatmayı başarıyor. Bu da Corning'in son ürününün ne kadar dayanıklı olduğunu bizlere gösteriyor.

Samsung'un geçtiğimiz yıl tanıttığı 6,3 inçlik Galaxy Note 10 akıllı telefonunda Gorilla Glass 6 kullanılıyor. Corning, Victus'un hangi cihazlarda kullanılacağını resmi olarak açıklamadı ancak Samsung ile uzun yıllardır süren bir ortaklığı bulunuyor. Bu nedenle Güney Koreli firmanın ileride tanıtacağı akıllı telefon modellerinde Victus korumasını görmemiz pek de şaşırtıcı olmaz.

Kaynak : https://www.popsci.com/story/technology/corning-gorilla-glass-victus/
70
8
6
1
1
Emoji İle Tepki Ver
70
8
6
1
1