Fenomen Dilan Polat ve Engin Polat'ın Neden Alelacele Gözaltına Alındıkları Ortaya Çıktı: Dilan Polat'ın Polislerden Garip İsteği de İfşa Oldu...

55
8
2
1
0
Gözaltına alınan internet fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. İkilinin neden alelacele gözaltına alındıkları ortaya çıktı. Dilan Polat'ın da polislerden garip bir isteği olmuş.

Uzun zamandır Türkiye'nin gündemini meşgul eden internet fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat, geçtiğimiz günlerde gözaltına alındılar. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamına alınan ikili ile ilgili yasal süreç devam ederken, konuyla ilgili yepyeni iddialar gelmeye de devam ediyor.

Gazeteci Murat Ağırel'in iddiasına göre Polat çiftinin alelacele gözaltına alınmalarının altında yatan temel neden, kaçmaya hazırlanıyor olmalarıydı. Ağırel, Polat çiftinin MERNİS adreslerini güncellediklerini ve yeni adreslerde oturum olmadığını ileri sürdü. 

Murat Ağırel'in açıklaması şöyleydi:

Polat ailesinin acil şekilde gözaltına alınmasının nedenini öğrendim.

MASAK raporu daha hazırlanmamış. Hâlihazırda savcılık birden fazla MASAK raporu bekliyor.

Buna rağmen neden gözaltı yapıldığını sorduğumda ise aldığım cevap,

Kayıtlı MERNİS adreslerin güncellenmesi, güncellenen adreslerin oturum olmayan boş adreslere taşınması ve kaçmaya hazırlandıkları yönündeki tespitler neden olmuş.

Dilan Polat, polislerden cildi için vitamin istemiş...

Dilan Polat

Demirören Haber Ajansı tarafından paylaşılan bir haberde ise Dilan Polat'ın, kolluk kuvvetlerinden ilginç bir talepte bulunduğu belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre Dilan Polat, kullanması gereken ilaçlar olduğunu belirtmiş ve polislerden ilaç istemiş. Hangi ilaçları istediğinin sorulması üzerine Dilan Polat, "Burası cildime iyi gelmiyor, vitaminleri almam lazım." dedi... Bazı kaynaklar, bu talebin reddedildiğini bildiriyorlar.

Sosyal medyadaki paylaşımları devam ediyor!

Dilan Polat gözaltına alınmış olsa da sosyal medya hesaplarını yöneten ekip, serbest. Hâl böyle olunca Dilan Polat'ın özellikle de X hesabındaki paylaşımlar sürüyor. Bu paylaşımlara baktığımızda gerginliğin yüksek olduğunu görüyoruz. Öyle ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Avukat Feyza Altun hakkında dikkat çeken ifadeler kullanıldığını görüyoruz.

Meral Akşener ile ilgili paylaşım:

Meral hanım bizi dinlemeden yoksulluğun sebebi bizi görmüş. Türkiye’yi yönetme iddiasında bu ayrımcılığı nasıl yapar. Bizden şikayetçi bir vatandaş var mıymış? İddia ederim kendisinden çok bu millete faydamız var garibe yardımımız var. Biz insanımıza bağış yapıyoruz bağışla milletvekili değil. Bizim üzerimizden siyaset yapıp iktidara saldırma nedeni yapmasın. Neredeyse muhalif medya ve muhalefetin iktidarla siyasetin piyonu olacağız.

Feyza Altun ile ilgili paylaşım da şöyle:

Aha gerçek itiraf! “Linç edicilerimiz” Gazeteciliğiniz ve hukukçuluğunuz bu muymuş? Linç suç değil midir? İnsanlık dışı değil midir?

Gözaltına alınma anları, kameralara böyle yansımıştı:

"Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından haklarında soruşturma başlatılan Polat çiftinin mal varlıklarına el koyulmuş, iş yerleri ile sahip oldukları bazı mülklerde arama yapılmıştı. Gerçekleştirilen aramalarda telefonlar, bazı belgeler ve bilgisayarlar da inceleme altına alınmıştı.

Birkaç gün önce özür dilemişlerdi:

Engin Polat, daha birkaç gün önce konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve herkesten özür dilemişti. Engin Polat'ın paylaşımı, Dilan Polat'ın Instagram sayfasında da paylaşılmıştı. Tabii önceki süreçte yaşananları da unutmamak lazım. Çok ciddi iddialarla gündeme gelen Polat çifti ile ilgili bir rapor hazırlayan MASAK, yüz milyonlarca liralık şüpheli işlem tespit edildiğini açıklamıştı. Bakalım önümüzdeki süreçte neler yaşanacak...

55
8
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
55
8
2
1
0