FaceApp, Kullanıcıların Facebook Arkadaş Listesine Erişim İzni İstiyor

24
5
2
1
0
Son dönemlerin en popüler uygulamalarından birisi olan FaceApp'ın, Facebook arkadaş listesine erişim izni istediği ortaya çıktı. Bu iznin neden istendiğini ise FaceApp CEO'su açıkladı.

FaceApp isimli bir uygulama son dönemlerde iyiden iyiye viral hale geldi. Sosyal medya platformlarında bu uygulamanın yüz yaşlandırma özelliği kullanılarak oluşturulmuş olan yüz binlerce fotoğraf paylaşıldı. 2017 yılından beri olmasına rağmen özellikle son dönemlerde popüler olan bu uygulama ayrıca, sözleşmeleri ve gizlilik sorunları nedeniyle de sıkça tartışıldı.

Yapay zeka destekli bu uygulama, kullanıcıların yüzlerini yaşlandırmaya ya da gençleştirmeye yarıyor. Kullanıcılar ilk etapta herhangi bir sorun görmeden eğlence amaçlı bu uygulamayı kullanıyorlar. Ancak bir anda bu kadar popüler olan bu uygulama, dijital güvenliğin sıkça tartışıldığı bu dönemde kullanıcılardan istediği izinler ve kullanıcı sözleşmesi nedeniyle uzunca bir süre daha tartışılacağa benziyor.

facebook faceapp izin

Tüm bu tartışmalarla birlikte şimdi ise FaceApp uygulamasının gereksiz bir şekilde kullanıcıların Facebook arkadaş listesini izlediği ortaya çıktı. Kullanıcılar, uygulamaya Facebook hesapları üzerinden bağlanmak istedikleri sırada gördükleri bu durum, yeni bir tartışmayı da başlattı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan FaceApp CEO'su Yaroslav Goncharov, bu iznin neden istendiğini açıkladı.

Uygulamalarında "Social Stylist" isminde bir özelliğin bulunduğunu söyleyen CEO, bu özellik nedeniyle kullanıcılardan bu iznin istendiğini belirtti. Bu özelliğin ne olduğunu da izah eden Goncharov, Social Stylist ile kullanıcıların Facebook platformundaki arkadaşlarının paylaşımlarını oylayabildiklerini, onları uygulamaya davet edebildiklerini söyledi.

Bu olayın ortaya çıkmasıyla birlikte FaceApp uygulaması bu izni istemeyi bıraktı. Ancak izin vermiş olan kullanıcıların arkadaş listeleri, hala takip edilmeye devam ediyor.

Eğer sizlerde FaceApp uygulamasına Facebook hesabınızla giriş yaptıysanız ve uygulamanın Facebook hesabınızdan istemiş olduğu izinleri verdiyseniz, bu izinleri Facebook üzerinden yönetebilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınıza bakacak olursak;

  • İlk olarak Facebook uygulaması ya da herhangi bir internet tarayıcısı üzerinden Facebook hesabına giriş yapmanız gerekiyor.
  • Facebook oturumunu açtıktan sonra ayarlar bölmesine erişim sağlanması gerekiyor.
  • Ayarlar bölümünde bir alt menü olarak "Uygulamalar ve İnternet Siteleri" bölümünü göreceksiniz. Buraya tıklıyoruz.
  • Bu bölümde izin vermiş olduğunuz tüm uygulamaları ve internet sitelerini görebileceksiniz. 
  • FaceApp uygulamasını bulduktan sonra üzerine tıklıyoruz. Bu işlemden sonra FaceApp'ın sizlerden hangi izinleri almış olduğunu görebileceksiniz. Yapmanız gereken tek şey "Arkadaş Listesi" bölümünü kapatmak.

Bu yöntemi kullanarak FaceApp uygulamasının arkadaş listenize erişimini kapatabilirsiniz. Üstelik bahsettiğimiz bu yöntem, diğer tüm uygulamaları da bünyesinde barındırmaktadır. Dolayısıyla şüphelendiğiniz bir uygulama ya da izin vermek istemediğiniz diğer bilgilerinizi, bu yöntemle birlikte kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://thehackernews.com/2019/07/faceapp-facebook-privacy.html
24
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
24
5
2
1
0