FaceApp Sunucularından Verilerinizi Nasıl Sildirebilirsiniz?

42
17
17
7
2
Komik filtre kullanalım derken FaceApp’ın sözleşme koşullarının farkına vardınız ve verilerinizi kurtarmak mı istiyorsunuz? Verilerinizin uygulama sunucularından silinmesi için izleyeceğiniz yolu merak ediyorsanız haberimiz sizin için.

FaceApp, aslında uzun süredir var olan ancak son dönemde birden bire çok popüler hale gelen bir uygulama. Bu uygulamada kendinizi gençleştiriyor, yaşlandırıyor, çeşitli eğlenceler yaratıyorsunuz. Ne var ki uygulama epey ağır bir kullanıcı sözleşmesine sahip. Çoğu kişi okumadan ‘Onaylıyorum’ dediği uygulama yüzünden tedirgin durumda. 

FaceApp’ın geliştiricisi Yaroslav Goncharov, yaptığı açıklamada insanların verilerinin hiçbir üçüncü parti ile paylaşılmadığını ve isteyen kişilerin verilerini veri tabanlarından silinmesi için talepte bulunabileceğini söyledi. 

Tabii ki ortada bir FaceApp bölge bayii gibi bir yapı yok, verilerin silinmesi için yine uygulamayı kullanmak gerekiyor. 

faceapp

FaceApp veritabanından verilerinizin silinmesini nasıl isteyebilirsiniz? Aslında çok basit bir yolu izleyerek bilgilerinizi ve yüzünüzü korumanız mümkün. 

  1. Telefonunuzdan FaceApp uygulamasını açın
  2. Ayarlar(Settings) sekmesi altında Destek(Support) kısmına girin. 
  3. Hata Bildir(Report a Bug)’i seçin. 
  4. ‘Gizlilik (Privacy)’ konulu olarak bir hata bildiriminde bulunun ve tanım olarak verilerin silinmesini seçin.

Goncharov, verilerin silinmesinin biraz zaman alabileceğini söylüyor. Destek ekiplerinin şu anda çok yoğun bir iş yükü altında olduğunu söyleyen geliştirici, bu taleplere öncelik verdiklerini söylüyor. Goncharov, arayüzü de daha kolay kullanılabilir hale getirmek için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

faceapp

Bizim tavsiyemiz, şüpheler ortadan kalkana kadar verilerinizi sildirme talebinde bulunmanız ve uygulamaları yüklemeden önce gösterilen kullanıcı sözleşmelerini okumanız.

Kaynak : https://thenextweb.com/basics/2019/07/19/how-to-request-faceapp-to-remove-your-data-from-its-servers/
42
17
17
7
2
Emoji İle Tepki Ver
42
17
17
7
2