Facebook, Sesli Asistan Çalışmalarına Başladığını Resmen Duyurdu

8
4
2
1
0
Facebook yetkilileri, sanal gerçeklik ürünlerinde kullanılması planlanan, yeni bir ses asistanı üzerinde çalıştıklarını resmi olarak duyurdu.

Ortaya çıkan skandallar ile gündemden düşmeyen Facebook, bu kez en büyük rakipleriyle aynı kategoriye dahil olmak için çalışıyor. Facebook; Alexa, Google Asistan ve Apple'ın Siri'sine benzer bir sesli asistan geliştirmeye başladıklarını resmen duyurdu.

Şirketin ayrıca konuyla ilgili olarak akıllı hoparlör üreticilerine durumu bildirdiği belirtiliyor. Şu an için Facebook'un sesli kontrol sisteminin nasıl olacağı hakkında fazla bir bilgi yok. Ancak Oculus kulaklıklarda ve yeni üretilecek olan ürünlerde kullanılması muhtemel. Facebook tarafından üretilen ve görüntülü iletişim için kullanılan Portal cihazları Amerika'da satışa sunulmuştu. Gelecek olan sesli kontrol sistemi, Portal'larda da kullanılabilir. 

New York merkezli eMarketer araştırma şirketi ise yaptığı araştırmanın raporunu hazırladı. 2019 yılı satış sayılarına göre yapılan araştırmada; Amazon Echo cihazların kullanım oranının yüzde 63, Google Home ürünlerinin ise yüzde 31 olduğu belirlendi.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/apps/news/facebook-ai-voice-assistant-portal-oculus-amazon-alexa-google-apple-siri-2024866
8
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
2
1
0