Ford'un Elektrikli Mustang'i de Tesla'nın Yükselişini Durduramadı

12
8
2
2
0
Ford'un Elektrikli Mustang'i de Tesla'nın Yükselişini Durduramadı
Ford, elektrikli aracı Mustang Mach-E’yi duyurdu. Ford, yeni elektrikli aracı ile geleceğe yönelik önemli bir adım atmış olmasına rağmen Tesla, gün içinde daha fazla değer kazandı.

Ford, pazar günü Los Angeles Auto Show’da tamamen elektrikli ilk aracı olan Mach-E’yi resmi olarak tanıttı. Ford’un elektrikli araçlarının ilk kez 2020 yılının sonunda yollarda olacak. Mach-E’nin yüksek donanımlı modelleri ise 2021 yılında yollarda olacak. Ford, bu elektrikli araç atılımı ile Tesla’nın elektrikli araç piyasasındaki yerini almak istiyor. Şirket, Tesla’yı geçmek için elektrik araç çalışmalarına 11.5 milyar dolarlık toplam harcama yapacak. 

Mustang Mach-E GT Performance modelleri muhtemelen 459 beygir gücünde olacak. Ford, aracın iki elektrik motoru ile çalışacağını belirtiyor. Ford’un elektrikli aracı Mustang Mach-E GT Performance, 3.5 saniyede 0’dan 96 km/s hıza ulaşabilecek. 

Tesla’nın Model 3’ü ise 450 beygir gücü ile 4.9 saniyede 0’dan 96 km/s hıza ulaşabiliyor. Çok hızlı bir araç görüntüsünde olan Model 3, yeni rakibi karşısında ise daha ağır bir görüntü sergilemiş oluyor.

Elon Musk, Tesla’nın yeni aracı olacak Tesla Cybertruck’ın perşembe günü SpaceX tesislerinde tanıtılacağını duyurdu. Tesla’nın ilk elektrikli pickupı olacak Cybertruck’ı insanlar, büyük bir merakla bekliyorlar. 

Ford’un yeni elektrikli araç atılımına rağmen, Tesla’nın borsadaki yükselişi durmadı. Tesla’nın Deutsche Bank’tan destek alacak olmasının açıklanmasının ardından Tesla’nın hisse fiyatı 260 dolardan 290 dolara yükseldi. Ford’un hissseleri ise yüzde 0.9 artarak 9.03 dolar seviyesine yükseldi. 

Kaynak : https://www.thestreet.com/lifestyle/cars/tesla-shrugs-off-ford-new-all-electric-mustang-utility-vehicle-15170947
12
8
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
8
2
2
0