Google, Drive’a Dosyalara Erişimi Oldukça Kolaylaştıracak Bir Özellik Ekliyor

7
0
0
0
0
Google, Drive üzerinde işletmelerin işini kolaylaştırmak için önemli bir yenilik getiriyor. Gelecek olan kısayol oluşturma özelliği, çalışma alanındaki iki farklı ekip için dosyaların kopyalarını oluşturma gereksinimini ortadan kaldıracak.

Google, işletmelere yönelik ortak çalışma uygulamaları olan G Suite uygulamalarının verimliliğini artırmak istiyor. Bu bağlamda şirket, tüm G Suite uygulamaları için geçen hafta Google Drive’a "Öncelik" sayfasını ekledi. Google, bugün Drive’daki dosya kısayollarını önümüzdeki haftalarda gelecek yeni beta programı kapsamında test etmeye başlayacağını açıkladı.

Çıkacak olan beta sürümü, hem yöneticilerin hem de son kullanıcıların Google Dokümanlar, Google Slaytlar, Google E-Tablolar’daki dosyalar, JPG'ler, PDF'ler, Microsoft Office dosyaları ve Drive'daki klasörler için kısayollar oluşturmasına olanak sağlayacak. Bu kısayollar, kısayolun oluşturulduğu klasöre veya sürücüye erişimi olan tüm kullanıcılar tarafından görülebilir olacak.

'Drive’da bu dosyaya kısayol ekle':

google drive kısayol oluşturma

Yöneticiler isterlerse buraya tıklayarak Drive kısayolları beta programına kaydolabilir. Programa kabul edildiğinizde son kullanıcılar, Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar dosyalarındaki "Drive’da bu dosyaya kısayol ekle" seçeneğini kullanarak bir kısayol oluşturabilirler. Seçeneğe tıkladığınızda kısayolun Drive’ınızda görünmesini istediğiniz yeri seçebilirsiniz.

Google Drive'dan da bir dosyayı sağ tıklayıp "Drive'a kısayol ekle" seçeneğini seçerek kısayollar oluşturabilirsiniz. Alternatif olarak bir öğeyi Drive'ım’daki bir klasöre sürükleyip bırakabilirsiniz. Bu arada şunu söyleyelim; bir kısayol oluşturmak, dosyaya veya klasöre erişim izni vermiyor.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/google-drive-will-soon-let-users-create-file-shortcuts
7
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
0
0
0
0