Harry Potter'ın da Çekimlerinin Yapıldığı Warner Bros. Stüdyosunda Yangın Çıktı

38
3
3
2
2
Warner Bros.'un İngiltere'de bulunan ve Harry Potter, The Dark Knight, Fantastic Beasts, Wonder Woman, Pokemon: Detective Pikachu gibi filmler için de kullanılan ses çekim stüdyosunda yangın çıktı.

Warner Bros.’un Londra’nın dışında kalan ve Harry Potter filmlerinin çekildiği Leavesden stüdyolarında çarşamba günü yangın çıktı. "Warner Bros. Studio Tour - The Making of Harry Potter" adlı, turistlerin gezebileceği yeni bölümü de içeren ses çekimlerinin yapıldığı stüdyo yangından zarar görürken ateş, stüdyonun tamamına yayılmadı.

8 Harry Potter filminin yanı sıra Fantastic Beasts filmleri, The Dark Knight, Wonder Woman, Pokemon: Detective Pikachu ve Spider-Man: Far From Home da Leavesden’da çekilmişti. Ayrıca HBO’nun uzay komedisi Avenue 5 de burada çekiliyor.

warner brothers studios

Leavesden’dan yapılan açıklamada “İtfaiye şefi, Avenue 5’in prodüksiyon aşamasında kullanılan ses stüdyolarımızdan birinde meydana gelen yangının tamamen söndürüldüğünü onayladı” denildi. Ayrıca Studio Tour bölümünün etkilenmediği ve tüm prodüksiyon işlemlerinin de devam edebileceği belirtildi.

Veep’in yaratıcısı Armando Iannucci, “Tüm Avenue 5 ekibi adına, tüm gece boyunca herkesi ve her şeyi güvende tutmak için yorulmaksızın çalışan itfaiyecilere teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir setti ancak herkesin güvende olması daha önemli” dedi.

Warner Bros., Leavesden’ı 2012 yılında satın aldığında “70 yıldır Birleşik Krallık’ta inşa edilen stüdyolar arasında türünün tek örneği” olacağını söylemişti. Ayrıca film yapımı konusunda ülkeyi ileri aşamalara taşıyacağı iddia edilmişti. Bu stüdyo, Birleşik Krallık’taki özel ana uzun metrajlı film yapım aşaması alanının üçte birinden fazlasının geleceğini güvence altına alıyor.

Kaynak : https://comicbook.com/movies/2019/07/11/warner-bros-studios-leavesden-harry-potter-studio-tour-fire/
38
3
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
38
3
3
2
2