Su Altında Yapay Şehre Sahip Dünyanın En Derin Havuzu Yakında Açılıyor

28
10
3
0
0
Dünyanın en derin havuzu 28 Temmuz'da Dubai'de açılıyor. Hem profesyonel hem de deneyimsiz dalgıçlara ev sahipliği yapacak tesisin dibinde, su altında kalmış yapay bir şehir de mevcut.

Okyanusun derinliklerine dalıp su altında kalmış antik bir şehir bulmak gibi bir hayaliniz varsa bunu Dubai’de gerçekleştirebilirsiniz; okyanus kısmı hariç tabii. Onlarca farklı millete ev sahipliği yapan metropol, dünyanın en büyük yüzme havuzunu kullanıma açıyor. Havuzun dibinde ise ziyaretçilerin keşfetmesini bekleyen, ‘kalıntılar’a ve ‘harabeler’e ev sahipliği yapan, su altında kalmış yapay bir şehir var.

Deep Dive Dubai adındaki bu havuz, kapılarını 28 Temmuz 2021’de açacak. Tesiste 14 milyon litre tatlı su barındıran, devasa derinlikte bir yüzme havuzu bulunurken havuzun içinde de 56 adet kamera ve su altında kalmış bir şehir mevcut. Milyonlarca litrelik suyu nasıl temizleyeceklerini merak ediyorsanız tesisin iddiasına göre havuzda tam bir ‘sanat eseri’ su arıtma sistemi kullanılıyor.

Derinlik bazı kısımlarda 60 metreyi buluyor

Dubai dünyanın en derin havuzu

Havuz hem deneyimli hem de deneyimsiz dalgıçlara hizmet verecek; ancak bazı aktivitelere katılım için dalgıç sertifikası istenecek. Tesisin bazı bölgelerinde derinlik 60 metreye kadar ulaşmakta ki bu rekor rakam, havuzu dünyanın en derin havuzu hâline getiriyor. Dalmak yerine izlemeyi tercih eden ziyaretçiler, dalgıçları havuza bakan pencelerden veya su altı kameraları ile aktarılan görüntüleri yayınlayacak olan ekranlardan izleyebilecekler.

Deep Dive Dubai adlı tesis, ziyaretçilerin havuzu ve su altında kalmış şehri tamamen keşfedebilmek için birkaç kez dalış yapmaları gerekeceğini ifade ediyor. Tesiste ziyaretçileri gezdirecek ve güvenli bir şekilde ilk dalışlarını yapmalarına yardım edecek profesyonel dalgıçlar da mevcut.

Kaynak : https://www.slashgear.com/dubai-reveals-worlds-deepest-swimming-pool-and-it-has-a-fake-sunken-city-16682806/
28
10
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
28
10
3
0
0