Huawei'nin, Mate 30 Pro'nun Ekran Kavisini Beğenmeyenler İçin Geliştirdiği Efsane Özellik

58
35
17
3
2
Geçtiğimiz hafta Huawei, 88 derecelik ultra kavisli ekran sunan yeni amiral gemisi "Mate 30 Pro"yu tanıttı. Şimdi ise Mate 30 Pro'ya ait bir özellik ortaya çıktı. Bu özellik sayesinde Huawei Mate 30 Pro'nun ekranına çerçeve eklenebiliyor ve bu sayede görüntünün, telefonun yan kısımlarından görülmesi kısıtlanmış oluyor.

Çinli teknoloji devi Huawei, geçtiğimiz hafta düzenlediği bir etkinlikle kutusundan Android 10'la çıkan ancak hiçbir Google servisinin yer almadığı yeni amiral gemisi Mate 30 Pro'yu tanıttı. Diğer tüm donanımsal özellikleri bir yana, telefonun en çok ultra kavisli ekranı konuşuldu. Bunun nedeniyse Huawei Mate 30 Pro'nun kullanıcılara, 88 derecelik kavis sunuyor olmasıydı. Başka bir deyişle Huawei Mate 30 Pro'nun yan kısımlarında neredeyse hiç çerçeve yok.

Akıllı telefon sektörünün son trendi kesinlikle ultra kavisli ekranlar. Başta Vivo NEX 3 ve Huawei Mate 30 Pro başta olmak üzere farklı üreticiler, kullanıcılara benzersiz bir deneyim sunan akıllı telefon ekranları üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Hatta birkaç saat önce tanıtılan Xiaomi'nin neredeyse tamamı ekranlı telefon modeli "Mi Mix Alpha", akıllı telefon sektörünün geldiği son noktayı gözler önüne seriyor. Ancak tüketiciler bu kavisler hakkında ne düşünüyor?  Huawei, Mate 30 Pro'da bir yapay çerçeve özelliği sunarak bu konudaki soru işaretlerini ortadan kaldırıyor.

Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro'nun sahip olduğu özellik ile kullanıcılar, ekranlarının yüzde 88'lik kavis oranını bir nebze de olsun düşürebiliyorlar. Telefonun "Ayarlar" menüsü içerisinde yer alan bir bölüm, bu özelliğe imkan veriyor. Bu özelliğin aktif edilmesi halinde ekranın yan kısımları, bir çerçeveyle kaplanıyor. Bu çerçeve sayesinde kullanıcılar, ekranın yan kısımlarında herhangi bir şey göremiyorlar.

Üstelik bu özellik, dokunmatik ekranın yeteneklerinden herhangi bir şey kaybettirmiyor. Kullanıcılar ses denetimlerini yine ekranın yan kısmından yapmaya devam ediyorlar.

Huawei'nin çerçeve özelliği işte böyle görünüyor

Özellik

Bu etkili özellikle birlikte Huawei, ekranın ultra geniş kavisini sınırlamış ve ekranda yer alan görüntüyü, daha dar bir bölüme hapsetmiş oluyor.

Özelliğin kullanımı, bir video ile de açıkça gösteriliyor. Dilerseniz sizleri şimdi, o video ile baş başa bırakalım.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/how-to-disable-display-edges-huawei-mate-30-pro/
58
35
17
3
2
Emoji İle Tepki Ver
58
35
17
3
2