Intel, İlk Yapay Zeka İşlemcisi Springhill’i Tanıttı

11
3
1
1
0
AMD’nin yeni nesil işlmecileriyle meydan okuduğu Intel, salı günü yeni işlemcisi Springhill’i duyurdu. Bu işlemci büyük bilgisayar merkezleri için geliştirildi ve yapay zeka kullanan ilk işlemci olacak.

Bireysel kullanıcılar işlemci üreticileri için önemli olsa da şirketlere yapılan satışlar, Intel ve AMD’nin esas gelir kaynaklarını oluşturuyor. AMD’nin yeni nesil işlemcileriye birlikte özellikle ciddi sayıda sunucu için işlemci sağlamaya başlaması, Intel’i zor durumda bırakabilecek bir hamle olmuştu. Intel, yeni işlemcisiyle bu duruma karşılık vermeye hazırlanıyor. 

Intel’in İsrail’deki tesislerinde geliştirilen ve Nervana NNP-I ya da Springhill adıyla bilinen yeni işlemcide, 10 nm Ice Lake işlemci mimarisi kullanılıyor. Intel bu sistemin yüksek yoğunluktaki işi minimum enerji tüketimiyle gerçekleştirdiğini söylüyor. 

intel-nervana-işlemci

Intel’e göre Facebook bu işlemciyi kullanmaya başlamış durumda. Firma, bu işlemcinin İsrailli yapay zeka girişimlerine yaptığı yatırımdan sonra ortaya çıktığını söylüyor. 

Intel’in yapay zeka ürün grubu genel müdürü Naveen Rao, “Gelecekte ‘her yerde yapay zeka’ durumuna erişebilmek için, üretilen yüksek miktarda veriyle başa çıkmalı ve organizasyonların verinin efektif kullanılması ve toplandığı yerde işlenmesi için gerekli ekipmanlara sahip olduğundan emin olmalıyız” dedi ve bu bilgisayarların, karmaşık yapay zeka işlemleri için hızlanmaya ihtiyaç duyduğunu belirtti. 

Yapılan açıklamaya göre yeni donanım Intel Xeon işlemcilere de yardımcı olacak, böylece yapay zeka alanındaki karmaşık süreçler daha kolay tamamlanabilecek.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/08/20/intel-unveils-its-first-ai-chip-springhill/
11
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
1
1
0