iOS 17'den Yeni Bilgiler Geldi: İşte iPhone'lara Gelmesi Muhtemel Yeni Özellikler

18
5
4
1
1
Anonim bir kaynak, haziran ayında tanıtılacak iOS 17'deki yeniliklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Söz konusu kaynağın geçtiğimiz yıl da 'Dynamic Island' özelliğini önceden bildirmiş olması, iOS 17 ile ilgili iddialarına güveni artırıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, haziran ayında gerçekleştireceği WWDC 2023 etkinliklerinde iOS 17'yi tanıtacak. İşletim sisteminin tam olarak neler sunacağını o güne kadar öğrenemeyecek olsak da deneyimli Apple analisti Mark Gurman, işletim sistemi ile ilgili yaptığı açıklamada, iOS 17'nin en çok istenen bazı özelliklere odaklanabileceğini söyledi. Şimdiyse iOS 17 ile ilgili dikkat çeken bir gelişme ile karşınızdayız.

iPhone 14 Pro ile hayatımıza giriş yapan "Dynamic Island" özelliğini önceden haber veren bir kaynak, bu kez iOS 17 ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalar, iOS 17'deki yeniliklerle ilgili "yüzeysel" bilgiler sağlıyor. Ancak yaklaşmakta olan işletim sisteminin neler sunabileceği, söz konusu iddia kapsamında az çok ortaya çıkmış oldu.

iOS 17, işlevselliğe odaklanan pek çok yenilikle gelecek

iOS 17

Kaynağımızın iddiasına göre iOS 17, iOS 16'yı çalıştıran tüm iPhone modellerinde kullanılabilir olacak. Bu durumda, tartışmalı modeller arasında yer alan iPhone 8 ile iPhone X, muhtemelen son kez güncellenecek. Apple'ın özellikle de "eski" cihazlara odaklanacağını söyleyen kaynak, iOS 17'nin performansı ve kararlılığı artıracağını ifade ediyor. Gelelim önemli yeniliklere...

İddialara göre iOS 17, arayüzün tamamında dikkate değer değişiklikler içerecek. Ayrıca Kontrol Merkezi, iOS 11'den sonraki ilk büyük güncellemesini alacak. Ayrıca, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Dynamic Island, bu yıl itibarıyla çok daha işlevsel olacak. Öte yandan; ekran ayarları ile Always on Display seçeneklerinin de artırılacağını söyleyen kaynak, Odak Modu için yeni filtreler ekleneceğini, ek ayar seçeneklerinin geleceğini, çocuk kullanımları için daha iyi bir deneyim sunulacağını söylüyor.

ios 17 yenilikler

iOS 17'nin widget'lar için de bazı yenilikler sunacağından bahseden kaynağa göre yeni işletim sistemi, iPhone'un araba anahtarı olarak kullanılması ve arabaların kontrolü ile ilgili yepyeni özelliklere sahip olacak. Sağlık uygulamasındaki "Sık Kullanılanlar" bölümünün de değişeceğini söyleyen kaynağımız, kamera uygulamasında da bazı değişiklikler yapıldığını, hatta bunların iPhone 14 Pro için hazırlandığını ancak daha sonra karar değiştirilip iOS 17 ile tüm kullanıcılara ulaştırılabileceğini belirtiyor. Ancak bunun iPhone 15 Pro'ya özel olma ihtimali de varmış. Burası net değil.

Dynamic Island özelliğini önceden bildiren kaynak, iPhone 15 Pro'nun kendisiyle ilgili de bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre Apple'ın yaklaşmakta olan amiral gemisi, fiziksel buton içermeyecek. Oysa ki daha geçtiğimiz gün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, bilindik Apple analisti Ming-Chi Kuo'nun bununla ilgili konuştuğundan ve Apple'ın tedarik sorunları nedeniyle bu karardan vazgeçtiğinden bahsetmiştik. Kimin haklı çıkacağını ilerleyen aylarda göreceğiz.

Kaynak : https://twitter.com/analyst941/status/1646244634144776193
18
5
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
5
4
1
1