iOS, iPadOS ve tvOS 13.1 Güncellemeleri Yayınlandı

13
8
4
4
2
Apple, iOS 13.1 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme, iOS 13 ile gelen bütün yenilikleri ve daha fazlasını içeriyor. Pek çok hatanın düzeltildiği iOS 13.1 ile birlikte cihazlar daha stabil hâle geliyor.

Apple, geçtiğimiz günlerde yeniliklerle dolu olan iOS 13 işletim sistemini yayınladı. Bu güncellemenin üzerinden çok fazla bir zaman geçmeden de iOS 13.1 geldi. iOS 13.1, her yeni sistem gibi bazı sorunlar yaşayan iOS 13’ün eksiklerini kapatıp hatalarını düzelterek telefonları daha stabil hâle getiriyor.

iOS 13'ü kullanan cihazların aldığı iOS 13.1 güncellemesinin yanı sıra iPadOS ve tvOS da bugün itibariyle 13.1 güncellemelerine kavuşmuş oldu. Gelin güncellemeyle gelen yeniliklere ve diğer detaylara yakından bakalım. 

iOS 13.1 güncellemesi hangi telefonlara geldi?

ios 13.1

Güncelleme, şu anda yayınlanma aşamasında ve telefonunuzdaki Ayarlar kısmında yer alıyor. Güncelleme; iPhone 6s ve sonrasına, iPhone SE'ye ve 7. nesil iPod touch'a yayınlandı. iPadOS ise 2014 sonrasında çıkan bütün iPad’ler, iPad mini'ler ve iPad Pro’lar ile uyumlu çalışacak. tvOS 13.1 de tvOS 12 çalıştıran tüm Apple TV’lerde kullanılabiliyor. 

Yeni işletim sistemi ile birlikte Apple Arcade, artık iPad ve Apple TV’ye de gelmiş oldu. Bu abonelik hizmetinde aylık 4,99 dolar ödeyerek Apple cihazlarınızdan oynayabileceğiniz düzinelerce oyuna erişim sağlayabiliyorsunuz. Bu oyunları cihazlarınızla eşleyeceğiniz bir PS4 ya da Xbox One kumandası ile de oynayabilirsiniz. 

iOS 13.1 güncellemesi nasıl yapılacak?

iOS 13.1

Cihazınızı güncellemeden önce içeriklerinizi yedekleyin, daha sonra da Ayarlar kısmından güncellemeyi indirin. Hesap bilgilerinden cihazınızın ismini seçtiğinizde verileri güncel olarak yedekleyebilirsiniz ya da bir bilgisayar aracılığıyla iTunes üzerinden de yedekleme yapabilirsiniz. Zamanınız bolsa ve sağlamcıysanız ikisini de yapmanızda fayda var. Yedeklediğiniz dosyaları da şifrelemeyi unutmayın. Daha sonra da telefonunuzu güncellemek için şu adımları izleyin:

  • Ayarlar’a girin
  • Genel Ayarlar sekmesine gelin
  • Yazılım Güncellemesi’ni seçin 
  • "Güncelleme isteniyor" yazısını göreceksiniz. Sıra size geldiğinde (bir anda belli sayıda cihaza güncelleme verilebiliyor) güncelleme başlayacaktır

Yeni iOS 13 ile birlikte Karanlık Mod'a ek olarak Fotoğraflar gibi uygulamalar da yenilenmiş ve ek özellikler kazanmıştı. Bu versiyonda ayrıca gizlilik ve izin konusuna büyük önem verildi. Apple Haritalar da Google Haritalar gibi 3 boyutlu görüntü özelliği kazandı. 

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/09/24/ios-ipados-and-tvos-13-1-updates-are-now-available/
13
8
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
13
8
4
4
2