iPhone 11 Pro, Hız Testinde iPhone XS'e Yenildi

132
10
8
5
3
iPhone 11 Pro, iPhone XS ve iPhone X, EverythingApplePro'nun yapmış olduğu hız testinde birbirleriyle yarıştılar. Ancak hız test sonucunda ilginç bir şekilde galip gelen taraf iPhone XS oldu.

Apple, 10 Eylül 2019’da iPhone serisinin yeni üyeleri iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’i tanıtmıştı. Telefonların geleneksel Apple tasarımından uzak kalması kullanıcıların dikkatinden kaçmamış, hatta bu sene çıkan Mac Pro gibi mizah aletine dönüştürülmüştü.

Yalnız iPhone 11’i diğer iPhone’lardan ayıran en önemli özelliği bir önceki iPhone’un işlemcisine göre %20 daha hızlı olan yeni işlemcisiydi. Peki bu hız farkı gerçek hayata nasıl yansıdı? Bunu öğrenmek için aşağıda bulunan EverythingApplePro tarafından oluşturulan videoyu izleyebilirsiniz.

Yapılan ilk test günlük hayatta kullandığımız birçok uygulamanın aynı anda açılması testi ve tüm uygulamaları açan ilk telefon yarışı kazanıyor. İlk testin sonuçlarında tüm iPhone’lar birbirine yakın gözüküyor. Ancak işler ikinci teste geldiğinde böyle gitmiyor. Öncelikle ikinci testin ne olduğunu kısaca anlatalım.

iphone 11

İlk testte açılan uygulamaların hepsi arkaplanda açık kalıyor, yani telefonların RAM hafızalarından kullanıyorlar. Ama ilk teste başlamadan önce RAM hafızası boş olduğundan, yani herhangi bir uygulama açık olmadığından telefonların ham performansı burada ortaya çıkıyor.

İkinci testte ise, birinci testte açılmış uygulamalar arkaplanda çalışırken birinci testteki sıraya göre tek tek tekrar açılıyor. Bu test de telefonların hafızalarının uygulamaları nasıl kontrol edebildiğini ortaya çıkarıyor. Eğer bir telefon tüm uygulamaları RAM’inde barındırabiliyorsa ikinci testte çok daha iyi sonuçlar elde ediyor. Eğer barındıramıyorsa uygulamalar sıfırdan açıldığı için zaman kaybı yaşıyor.

iphone 11 vs iphone xs

EverythingApplePro’nun yaptığı ilk testin galibi iPhone XS olmuştu. Ancak ikinci testin sonunda görülüyor ki iPhone XS, iPhone 11 Pro’dan daha iyi RAM performansına sahip. iPhone XS, iPhone 11 Pro’ya 28 saniyelik bir fark atarak 5 dakika 21 saniyede testi tamamlıyor. Üçlünün arasındaki sonuncu isim ise 7 dakika 27 saniyelik performansıyla iPhone X oluyor.

Burada hatırlatmamız gereken bir konu var: iPhone XS ve iPhone 11 (Pro ya da Pro olmadan) aynı RAM miktarını taşıyor; o da 4 GB. Peki iPhone XS neden iPhone 11’den daha iyi bir performans verdi? Cevap henüz netlik kazanmış olmasa da en büyük tahminler iOS 13’te iPhone 11’in performansını etkileyen hatalar olması yönünde.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/09/22/iphone-11-pro-loses-to-iphone-xs-in-app-launch-speed-test/
132
10
8
5
3
Emoji İle Tepki Ver
132
10
8
5
3