iPhone 11 Pro Max'te Yer Alan 3 Arka Kamera Ne İşe Yarıyor?

29
11
9
2
1
iPhone 11 Pro ve Pro Max, arkasında tam olarak üç adet kamera barındırıyor. Bu kameraların nasıl göründüğü ve tasarımı nasıl etkilediği konuları tartışmaya açık. Ancak her bir kameranın görevi farklı. Peki neden iPhone Pro Max'in üç kamerası var?

Apple, iPhone 11 modellerini tanıttı. iPhone 11 çift arka kamera ile gelirken iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max 3 arka kameraya sahipti. Tasarım açısından Apple eleştirilere maruz kalsa da Apple, üç sensörle daha önce rakiplerinden alışık olduğumuz bir deneyim sunmayı amaçladığını söyledi.

iPhone 11 Pro ve Pro Max'te yer alan üç kameranın biri geniş açılı, biri ultra geniş açılı ve biri de telefoto lenslere sahip üç sensörden ibaret. Bu ve benzeri sistem bir süredir çeşitli Huawei, Samsung ve Xiaomi telefonlarında karşımıza çıkıyordu.

iPhone Pro Max'in üç arka kamerası:

iPhone 11 Pro

Her birisi 12 MP çözünürlüğünde olan bu sensörlerin en önemli farklı geniş, daha geniş açılar ve odaklama imkanı sunmaları. Sol üst köşedeki geniş açılı kamera, 26 mm odak aralığına sahip. Aynı zamanda optik görüntü sabitleyici sayesinde titremeyen geniş açılı videolar çekmeyi sağlıyor. Diyafram açıklığı f/1.8 olup bu sayede, düşük ışıkta bir nebze de olsa düzgün fotoğraf çekebiliyor.

Sağda, iç tarafra bulunan ultra geniş açılı kamera ise 13 mm odak açıklığında ki bu da 120 derecelik bir görüş açısı sağlıyor. Diyafram açıklığı f/2.4 olan bu kamera gece çekimlerinde avantaj sağlamak için değil, daha çok geniş açılı fotoğraflarda kullanılmak için var. Eğer gece şartlarında geniş açılı fotoğraflar çekecekseniz, yapay zekâ yardımınıza koşuyor.

iphone 11 kamera

Solda ve en altta yer alan üçüncü lens ise 52 mm odak açıklığına sahip olan, derinlik yaratmak için kullanalan telefoto lens. Aynı zamanda telefoto lens sayesinde optik yakınlaştırma, yani görüntüdeki netlik bozulmadan nesneye yakınlaşma yapmak mümkün. Bir diğer önemli nokta ise bu lensin bokeh efekti dediğimiz arka planı bulanıklaştırma işlemleri için donanımsal destek sağlaması.

Telefoto kameranın f/2.0 diyafram açıklığı ve optik görüntü sabitleyici özelliği sayesinde arka planı bulanık olan fotoğraflar ya da videlar çekmek için ideal bir seçenek olduğunu söyleyelim. 

Peki iPhone 11 Pro Max'te yer alan bu 3 kamera kamera menüsünde nasıl karşımıza çıkacak?

iphone 11 kamera

Gece modu, portre modu, geniş açı modu, yavaş çekim modu gibi kamera modlarının hepsi için bu 3 kamera ve onların kombinasyonları kullanılıyor. Ayrıca sadece arka planı siyah, siyah-beyaz yapmak isterseniz devreye yapay zekâ yazılımları giriyor. Sonuç olarak, donanım ve yazılım birlişimiyle daha etkileyici fotoğraflar görmek mümkün oluyor.

Apple’ın bu üç lens ile başardığı en güzel şey de hepsinin bir arada çalışabiliyor olması. Ana lens ile bir fotoğraf çekiyorken bu bilgiler,  diğer iki kameradan da gelen bilgilerle birleştiriliyor. Böylece gece vaktinde geniş açılı ve ustaca fotoğraflar çekmek mümkün oluyor.

Açık konuşmak gerekirse bu sistem ve kombinasyonları akıllı telefon sektörü için yeni değil. Sadece iPhone serisinde ilk defa 3 kamera kombinasyonu bir araya getirildi. Bakalım bunu sonuçları nasıl olacak? Detaylı inceleme videoları için beklemede kalın.

29
11
9
2
1
Emoji İle Tepki Ver
29
11
9
2
1