iPhone 14'ün Uydu Bağlantı Özelliği, Karların İçinde Mahsur Kalan Bir Kişinin Hayatını Kurtardı

21
3
2
1
1
Apple'ın iPhone 14 ile sunduğu uydu bağlantı özelliği, Alaska'da yaşayan bir adamın hayatını kurtardı. Kurtarma timleri, mahsur kalan adamı elleriyle koymuş gibi buldular.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın Eylül 2022'de tanıttığı iPhone 14 ailesi, benzersiz bir özelliğe sahipti. Bu özellik, uydu bağlantısı üzerinden acil durum çağrısı yapabilmeydi. Kullanıcılar, telefonlarının Wi-Fi ve hücresel ağları olmasa da acil durumlar sırasında uydu bağlantısı kurarak yetkilileri bilgilendirebilecekti.

Sibirya'nın deniz komşusu olan ABD eyaleti Alaska'da bir iPhone 14 kullanıcısı, kar aracı ile giderken mahsur kaldı. Hücresel bağlantının olmadığı bölgede sahip olduğu iPhone 14'ün uydu bağlantı özelliğini kullanan adam, durumunu Alaskalı yetkililere bildirdi. Apple'ın Acil Durum Müdahale Merkezi ile organize şekilde çalışan yetkililer, mahsur kalan adamı elleriyle koymuş gibi buldular.

İlk iki yıl ücretsiz olacak sistem, gerçekten de hayat kurtarma potansiyeline sahip

iPhone 14 acil durum SOS

Apple'ın yaptığı açıklamaya göre acil durum uydu bağlantı özelliği, ilk iki yılında tamamen ücretsiz olacak. Sonraki aşamada ise ücretli hale getirilecek. Ancak Alaska'da yaşanan olay gösterdi ki bu özellik, bir gün herhangi bir kişi için gerekli olabilir.

Bu arada; iPhone 14'ün acil durum uydu bağlantı özelliği şu an için sadece ABD ve Kanada'da kullanılabiliyor. Ancak bu durum yakında değişecek. İngiltere, İrlanda, Fransa ve Almanya'daki kullanıcılar da çok yakın bir gelecekte bu özellikten faydalanabilecekler. Peki Türkiye? Şu an için bununla ilgili hiçbir gelişme yok.

Uydu bağlantısı özelliğinin tüm detaylarını anlattık:

Kaynak : https://www.macrumors.com/2022/12/01/iphone-14-satellite-sos-in-action/
21
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
3
2
1
1