Termal Kameralarla Test Edildi: iOS 17.0.3 Güncellemesi, iPhone 15 Pro'yu Gerçekten "Soğuttu"

19
3
2
2
1
iPhone 15 Pro'nun yüksek sıcaklık problemi resmen çözüldü. iOS 17.0.3 güncellemesi sonrasında termal kameralarla yapılan ölçümler, iPhone 15 Pro'nun performanstan ödün vermezken, daha soğuk çalıştığını gözler önüne seriyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın 29 Eylül'de piyasaya sürdüğü iPhone 15 ailesi, sancılı bir lansman süreci yaşadı. Bazı tüketiciler, telefonların kutudan hasarlı çıktığını iddia ettiler. iPhone 15 Pro serisi telefon satın alan tüketicilerse yüksek sıcaklıktan mustariplerdi. Kullanıcı geri bildirimlerine göre iPhone 15 Pro ile iPhone 15 Pro Max hem şarj edilirken hem de günlük kullanım sırasında aşırı derecede ısınıyordu. Durumun farkında olan Apple, bunun için bir iOS güncellemesi yayınlayacağını söylemişti.

iOS 17.0.3 kodlu o güncelleme, geçtiğimiz gün yayınlandı. Teknoloji meraklıları, güncellemeyi yaptıktan hemen sonra iPhone 15 Pro'yu test ettiler. Yapılan test, telefon sıcaklığının bariz bir şekilde düştüğünü gözler önüne serdi. iOS 17.0.3 kodlu güncelleme, iPhone 15 Pro'nun çalışma sıcaklığını yaklaşık olarak 7,5 santigrat derece düşürdü.

Termal kamera ile test edildi

iPhone 15 Pro

*Solda güncelleme öncesi, sağda ise güncelleme sonrası sıcaklık değerleri gösterilmektedir. 

ZDNET, Apple'ın sözünü tutup tutmadığını anlamak için termal kameralar kullanarak bir test çalışması gerçekleştirdi. Bu test kapsamında aynı iPhone 15 Pro, tamamen aynı koşullar altında iki kez test edildi. iOS 17.0.3 güncellemesi öncesinde yapılan testte maksimum 41,7 santigrat derece sıcaklık ölçümü yapıldı. iOS 17.0.3 güncellemesinde yapılan test ise 34,3 santigrat derece sıcaklık değeri ile sonuçlandı.

iPhone 15 Pro'nun yüksek sıcaklık sorununun çözülmesi, telefonun performansının kısıtlandığının düşünülmesine yol açmış olabilir. Ancak böyle bir durum yaşanmadı. iOS 17.0.3 güncelleme öncesi ve sonrasında gerçekleştirilen Geekbench testleri, telefonun güncelleme öncesi ve sonrası performansında büyük bir değişim olmadığını gözler önüne serdi. 

X kullanıcıları, yaşadıkları problemi gözler önüne seren gönderiler paylaşmışlardı

"Bu delilik! iPhone 15 Pro 48 dereceye kadar sıcaklığa ulaşabiliyor. Apple Ateş Ejderhası."

Bir başka görüntü ise Alex Gear Tech isimli bir kullanıcıdan.

"Sıcaklık 100° Fahrenheit üzerindeydi ancak telefonu hiç kullanmıyordum."

Alex Gear Tech isimli kullanıcı, iPhone 15 Pro Max'ini şarj edip masaya bırakıyor. Ardından telefonu kontrol ettiğinde şarj yüzdesi %92 iken şarj işleminin durduğunu ve telefonun aşırı ısınma uyarısı verdiğini söylüyor. Sonrasında ise telefonun ısısını ölçünce 100 Fahrenheit (yaklaşık 37 derece) olduğunu görüyor.

Apple'a göre bazı uygulamaların iOS 17'ye aşırı yüklenmesinden dolayı ısınma problemi ortaya çıkıyor. Meta, geçen günlerde bazı iPhone modellerinin aşırı ısınmasının önüne geçmek için uygulamalarının yazılımında değişikliğe gideceğini duyurmuştu.

Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre, Apple'ın telefonların termal sistemini değiştirmesi gerekiyor.

Şirket, iPhone 15 serisini hafifletmek için termal sistem tasarımınında değişikliğe gitti. Ming-Chi Kuo, ısınma sorununun kaynağını termal sistemin küçülmesinden dolayı ısı dağıtım alanının daralması ve bu nedenden dolayı telefonların aşırı ısınması olarak gösteriyor.

19
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
3
2
2
1