iPhone X Yerine iPhone 8 Plus Almak Daha mı Mantıklı?

52
15
12
10
6
iPhone X ile iPhone 8 Plus almak arasında kararsız kalan pek çok kişi bulunuyor. iPhone X genel açıdan daha iyi olsa da, aradaki fiyat farkına değecek kadar fark yaratıyor mu; asıl soru bu.

Peki iki telefon arasındaki farklar neler ve bu farklar aradaki fiyat farkını karşılıyor mu? iPhone X yerine iPhone 8 Plus alınmalı mı? Gelin bu soruları yanıtlayalım.

En önemli konu tabi ki ücretler. iPhone X 6100 TL'ye satılırken, iPhone 8 Plus 4800 TL'den alıcı buluyor. 1300 TL'lik fark, kesinlikle göz önünde bulundurulması gereken bir durum. Örneğin iPhone X'in daha büyük olan ekranı ve derinlik algılama konusunda aşmış kamerası, sizin gözünüzde 1300 TL eder mi? Yoksa o 1300 TL'ye telefon kapları, kulaklıklar ve Google Home gibi servisleri kullanmayı mı yeğlersiniz?

Dizayn açısından kıyaslamak gerekirse, iPhone 8 daha küçük bir ekrana sahip olmasına rağmen, daha büyük olan telefon. Bu nedenle elde daha fazla yer kaplıyor ve ağırlığı da daha fazla. Ancak bunların bir getirisi olarak ana ekran tuşuna sahip; böylece tek bir dokunuşla ana ekrana, çift dokunuşla son kullanılan uygulamalara erişebiliyorsunuz.

iPhone X ise Touch ID butonundan kurtularak yerine kaydırma hareketlerini getiriyor. Ayrıca telefon, yüksek piksel yoğunluğu ile daha keskin bir ekran sunuyor. Dolayısıyla daha hafif ve küçük bir telefona sahip olmak istiyorsanız iPhone X, fiziksel bir ana ekran butonuna sahip olmak istiyorsanız iPhone 8 Plus tercihi daha mantıklı olabilir.

Kamera açısından iki telefon arasında çok büyük farklar olmasa da iPhone X bir adım öne çıkıyor. İki telefonda da çift arka kamera mevcut. Bu kameralar hem net bir optik zoomlama özelliği sunuyor, hem de portre tarzı resimlere imkan veriyor. Apple'ın eklediği ışıklandırma araçları da fotoğrafları daha etkili hale getirmenizi sağlıyor.

Ancak iPhone X, biraz daha fazla optik stabilizasyona sahip. Bu nedenle daha fazla detay yakalayıp, daha keskin fotoğraflar sunuyor. Yine de bu özellik, iyi ışıklandırılmış ortamlardaysanız pek fark yaratmıyor. Ancak loş veya az ışıkta fotoğraf çekiliyorsa, bu özellik önemli hale geliyor. Ayrıca yakınlaştırılmış videolar çekerken, videoları daha stabil hale getirmesi nedeniyle iPhone X'in küçük miktarda avantajı bulunuyor.

Son olarak selfie çekmeyi özellikle seviyorsanız, iPhone X'in derinlik algılamada hayli iyi olan ön kamerası bir adım daha önde. Bu ön kamera, iPhone 8 Plus'ın ön kamerasının aksine portre fotoğraflar çekilmesini mümkün kılıyor. Sonuç olarak fotoğraf ve kalite açısından iki telefon arasındaki farklar çok büyük değil, bu farkların 1300 TL edip etmediği tamamen kişisel tercihinize kalmış.

iPhone X, yüz haritalandırma özelliğine de sahip. Bu nedenle iPhone 8 Plus'ta yapamayacağınız FaceID ile ekran kilidini açmak ve yüz ifadelerinizi yansıtan hareketli emojiler göndermek gibi işleri iPhone X ile yapabilirsiniz.

Son olarak pil ömrü açısından ise iPhone 8 Plus öne çıkıyor. Uçak modunda düzenli olarak devam eden video oynatma deneyleri sonunda iPhone 8 Plus'ın şarjının 13 saat 45 dakika dayandığı görülürken, iPhone X ise 11 saat 25 dakika dayanabilmiş. Aradaki farkın ne kadar önemli olup olmadığı, yine kişisel değerlendirmenize kalmış...

Kaynak : https://www.cnet.com/news/iphone-x-vs-iphone-8-plus/
52
15
12
10
6
Emoji İle Tepki Ver
52
15
12
10
6