3 Kamu Bankasından Sıfır Otomobil Almak İsteyenlere Özel Uygun Faizli Kredi Kampanyası

21
14
9
4
1
Türkiye'deki kamu bankaları birleşerek, ortak bir araç kredisi kampanyası oluşturdular. Oluşturulan kampanya kapsamında tüketicilere, 0.49 ile 0.69 oranları arasında değişen faiz uygulanıyor. Kamu bankaları böylelikle, otomobil sektöründeki hareketliliği artırmayı hedefliyor.

Türkiye'de otomobil sektörü son dönemlerde iyiden iyiye daralmış durumda. Vatandaşlar, enflasyon ve faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle parasını genel olarak elinde tutmak istiyorlar ve bu da otomobil satışlarına doğrudan yansıyor. Ancak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın almış olduğu faiz indirim kararları, otomobil sektörünü az da olsa hareketlenmiş durumda.

Otomobil sektöründe yaşanan hareketliliği biraz daha artırmayı hedefleyen kamu bankaları ise şimdi yeni bir kampanya başlattıklarını duyurdular. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından ortak olarak yapılan açıklamalarda, sadece yerli üretime özel araçların satın alınmasında kullanılabilen özel bir kredi kampanyasının başlatıldığı duyuruldu.

Sıfır araçlar

Türkiye'deki kamu bankaları tarafından ortak olarak başlatılan bu kampanya, sadece sıfır araçları kapsıyor. 1 Ekim 2019 itibarıyla yararlanılabilecek olan kampanyadan 2019 yılının sonuna kadar faydalanılabilecek. Dilerseniz şimdi de bu kampanya kapsamında çekilebilecek kredi tutarlarını ve faiz oranlarına bakalım.

0.49 ile 0.69 arasında değişen faiz oranları

Bankalardan yapılan ortak açıklamalara göre bu kampanya hem binek hem de ticari araçları kapsıyor. Buna göre;

  • Binek otomobiller: 50 bin TL ile 120 bin TL arasında kredi imkanı sunuluyor. Vade süresi 18 ila 36 ay arasında değişiyor. Faiz oranı ise 0.49-0.69 olarak belirlenmiş durumda.
  • Ticari taşıtlar: 72 bin TL ile 500 bin TL arasında kredi imkanı sunuluyor. Vade süresi 30-60 ay aralığında değişiyor. Faiz oranı ise yine 0.49-0.69 olarak değişkenlik gösteriyor.

Ancak fatura değeri 120 bin TL ve altında olan araçlar için alınan kredinin vade süresi 60 ayı, 120 bin TL'nin üzerinde olan araçlar içinse 48 ayı geçemiyor. Ayrıca fatura değeri 120 bin TL'yi aşan araçlar için çekilen kredi tutarında farklı bir uygulama gözetilmekte. Şöyle ki, araç bedelinin 120 bin TL'ye kadar olan kısmı için yüzde 70 oranında kredi kullanılmasına olanak sağlanıyor. 120 bin TL'nin üzerindeki bedel içinse yüzde 50 oranında kredi kullanılabiliyor.

Kampanya kapsamına giren markalar

Kamu bankaları tarafından yapılan açıklamalara göre vatandaşların bu kredi kampanyasından yararlanabilmeleri için binek otomobillerde Honda, Renault Mais, Hyundai ve Fiat markalarını tercih etmesi gerekiyor. Ticari araçlarda ise Fiat, Ford, Temsa, Karsan ve Isuzu markalarından satın alınacak sıfır araçlar kampanya kapsamına giriyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-uc-kamu-bankasindan-arac-kredisi-5354773/
21
14
9
4
1
Emoji İle Tepki Ver
21
14
9
4
1