Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yapay Zekâ Haberleri ve İçerikleri

Yapay Zekâ Bunu da Yaptı: İlk Kez Kayıp Bir Kişi Yapay Zekâ Kullanılarak Bulundu!

Yapay zekânın birçok farklı alanda kullanıldığını görmüştük. Bugün ise Güney Kore'de ilk kez kayıp bir kişinin bulunmasına yardım etti.

Yapay Zekâ Bunu da Yaptı: İlk Kez Kayıp Bir Kişi Yapay Zekâ Kullanılarak Bulundu!

Güney Kore’de ilk kez yapay zekâ, güvenlik kameraları görüntülerini analiz ederek kayıp bir kişiyi yalnızca birkaç saat içinde buldu. 25 Haziran’da Anyang Dongan Polis Merkezi’ne yapılan kayıp ihbarı sonrası harekete geçen ekipler, Gelişmiş Entegre Yapay Zekâ Tanımlama Sistemi’nden yararlandı.

Polis, kaybolan kişinin fotoğrafını ve üzerindeki kıyafet bilgilerini (gri tişört, siyah pantolon) sisteme yükleyerek arama alanını mahalleyle sınırladı. Yapay zekâ, kısa süre içinde şahsı bir parkta tespit etti ve polis yalnızca üç saat içinde kayıp kişiye ulaştı. Böylece ülkede yapay zekânın ilk kez kayıp birini bulma vakasında başarıyla kullanıldığı kayıtlara geçti.

Yapay zekâya kayıp kişinin bilgileri verildi ve alan daraltıldı

Yapay zekâ ile kayıp birisi bulundu

Polis yetkilileri, manuel bir arama yapılmış olsaydı sonucun 10 saatten fazla sürebileceğini belirtirken, yapay zekâ sayesinde süre büyük ölçüde kısaldı ve kayıp kişi güvenle bulunmuş oldu.

Uzmanlara göre bu gelişme, gelecekte kayıpların bulunmasında ve acil durumlarda zamandan tasarruf edilmesinde çığır açabilir. Güney Kore polisi, pilot uygulamanın sonuçlarını değerlendirdikten sonra sistemin ülke genelinde kullanılabileceğini de açıkladı.

YORUMLAR

(0)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!