Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yaşam

Türkiye’nin Yerli İnsansız Savaş Uçağı "Kızılelma" İlk Kez Uçtu [Video]

Baykar Teknoloji tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma, bugün ilk kez havalandı.

Türkiye’nin Yerli İnsansız Savaş Uçağı "Kızılelma" İlk Kez Uçtu [Video]
Ümit Kılınç Ümit Kılınç /

Türkiye’nin savunma sanayiindeki yerli üretim çalışmaları devam ederken bugün merakla beklenen gelişme yaşandı. Baykar Teknoloji tarafından geliştirilen yerli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Kızılelma, ilk kez havalandı.

Geçtiğimiz günlerde teker kesme testinden başarıyla geçen Kızılelma, bugün gökyüzüyle ilk kez buluştu. Kızılelma’nın tekerlerini yerden keserek uçmaya başladığı o anlar, Baykar tarafından paylaşıldı:

Kızılelma’nın ilk kez havalandığı o anlar:

Kızılelma SİHA nedir?

Bayraktar Kızılelma, diğer insansız hava araçlarının aksine insanlı araçlar gibi agresif manevralar yapabilecek ve hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek. SİHA, Bayraktar TB 2 ve Bayraktar Akıncı’dan elde edilen tecrübeleri de beraberinde taşıyacak.

Kızılelma, özellikle düşük radar izi sayesinde görevlerde gizliliğini koruyabilecek. Milli mühimmatların tamamını kullanabileceği paylaşılan araç, 6 ton ağırlıkla kalkış yapacak. Aracın tıpkı Bayraktar TB 2 gibi düşük maliyetle yüksek sayıda üretilmesi hedefleniyor.

YORUMLAR

(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
C
cenk cenk 2 yıl önce
oo seçim yaklaşıyor galiba milli otomobilimizde 2022 de yollardaydı.....
M
Mehmetyılmaz Mehmetyılmaz 2 yıl önce
Seçim yanaşıyor diye adam jet iha mı yapmayacak? Ne içiyorsunuz Allah aşkına? Ne saçma sapan bir argüman bu. Bıkmadınız mı aynı teraneleri söylemekten?
H
Halit Halit 2 yıl önce
Bence KK bir açıklama ile; "Biz iktidara geldiğimizde her İHA'ya bir pilot ve yardımcısı atayıp işşizlik sorununu çözeceğim!" diyip- projesini açıklar. Muhtarlara veriyorda pilotların başı kelmi demi ama.
Tüm yorumlar yüklendi (2 yorum)