Kurduğunuz Cümlelerdeki Yazım Yanlışlarını Anında Gösteren Türkçe Site

133
14
8
7
5
Makale yazarken ya da bir içerik hazırlarken, kelimeleri aslına uygun bir şekilde yazmak çok önemlidir. Bir Türk yazılımcı tarafından geliştirilen Türkçeyaz.com, yapay zeka desteği sayesinde yazılardaki hataları keşfetmek adına çok önemli bir araç durumunda.

Türkçe akıllı yazım denetleyicisi olan Türkçeyaz.com, yaklaşık yedi aylık kapsamlı bir çalışmanın sonucunda hayata geçirildi. Ertuğrul Çetin tarafından geliştirilen hizmet, İngilizce cümlelerdeki yazım hatalarını bulan Grammarly uygulaması ile benzer bir yaklaşıma sahip. 

Yapay zeka algoritması ile güçlendirilen Türkçeyaz.com, kullanıcı dostu bir arayüzle geliyor. Platform yalnızca kurduğunuz cümlelerdeki hataları bulmanıza yardımcı olmuyor. Aynı zamanda noktalama işaretlerini doğru kullanıp kullanmadığınız konusunda da size yol gösteriyor.

türkçeyaz.com

Türkçeyaz.com’a girdikten sonra bembeyaz bir ekranla karşılaşıyorsunuz. Buradaki yere herhangi bir cümle yazdıktan sonra, hemen sağ tarafta paragraf, kelime ve karakter sayılarını göreceksiniz. Ardından hemen üstte bulunan yeşil renkteki ‘Denetle’ tuşuna basarak, cümlenizde ne kadar yazım yanlışı olduğu görebilirsiniz. 

Sizlere farklı kelime önerileri de sunan Türkçeyaz.com, tek seferde 1000 karakterli bir metnin denetimini yapmanıza izin veriyor. Platformda herhangi bir reklam yok. Bu da kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştiren bir faktör.

Şu an için herhangi bir gelir modeline sahip olmayan Türkçeyaz.com, yakın zaman sonra kullanıcılara çok daha spesifik özellikler sunan ücretli bir üyelik modeli çıkarmaya hazırlanıyor. Türkçeyaz.com’a buradaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://webrazzi.com/2019/10/25/yapay-zeka-temelli-turkce-yazim-denetleyicisi-turkceyaz-com/
133
14
8
7
5
Emoji İle Tepki Ver
133
14
8
7
5