Bilişim Alanındaki 50 Binden Fazla Yabancı Kelime Türkçeye Kazandırıldı

54
11
6
2
2
Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe, siber güvenlik alanındaki 6 bin yabancı kelimenin daha Türkçeye kazandırıldığını ifade etti. Bu alanda özel bir çalışma grubu oluşturduklarını belirten Aktepe, şu ana kadar 50 bini aşkın kelimenin Türkçeleştirildiğini aktardı.

Son yıllarda siber güvenlik alanına önemli yatırımlar yapan Türkiye, bilişim sektöründeki yabancı kelimeleri Türkçeye kazandırmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. 

Bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe, şu ana kadar bilişim alanındaki 50 bini aşkın yabancı kelimenin Türkçeye dahil edildiğini ifade etti. TBD bünyesinde "Özenli Türkçe Çalışma Grubu" kurduklarını belirten Aktepe, yaptıkları son çalışmalar neticesinde Siber güvenlik alanındaki 6 bin 700 yabancı kelimeyi Türkçeleştirdiklerini söyledi. 

güvenlik

Ülkedeki kurumlar arasında ortak çalışma konusunda koordinasyon eksikliği olduğuna dikkat çeken Aktepe, bu sorunun giderildiği takdirde Türkiye’nin bilişim alanında çok daha iyi yerlere geleceğini aktardı. 

“KOBİ'ler küreselleşen dünyada rekabet edebilmek için dijital dönüşüme mutlaka dahil olmalı. KOBİ'leri bu alanda uyandırmak ve farkındalıklarını artırmak bizim temel görevimiz” diyen Aktepe, Ar-Ge merkezlerinin kurulmasının ve 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'nin açıklanmasının çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

bilişim

Türkiye'nin Yapay Zeka Stratejisi'ni oluşturmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığının desteğiyle çalıştay yaptıklarını ifade eden TBD Genel Başkanı, sözlerine şöyle devam etti:

“Yapay Zeka Stratejisi nasıl gelişsin, ilerlesin ve nelere dikkat edilsin gibi konular tartışıldı. Çalıştayın somut rakamları bize gelecek. Onun üzerinde çalışıp bu yıl sonunda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı'na vereceğiz. Türkiye'nin Yapay Zeka Stratejisi konusunda ne düşündüğümüz konusunda raporumuzu vermiş olacağız”

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/bilisimde-turkce-donusum50-bini-askin-kelimeturkceye-kazandirildi,-yuozcDKSUmPdamIyxOPKg?_ref=infinite
54
11
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
54
11
6
2
2