Labradoodle Cinsi Melez Bir Köpek Yaratan Adam: Bunu Yaptığım İçin Pişmanım

45
18
11
7
2
“Pandora’nın kutusunu açtım ve Frankenstein’ın canavarını serbest bıraktım.” Bu sözler, 30 yıl önce ‘Labradoodle’ adlı köpek cinsini yaratan Avustralyalı Wally Conron’a ait.

Bütün köpeklerin safkan ırka sahip olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Örneğin; Labradoodle. Labrador retriever ve poodle ile çaprazlanarak yaratılan melez bir köpek cinsi olan Labradoodle, başlangıçta popüler olmasa da, şimdilerin en gözde ve en pahalı köpeklerinden bir tanesi.

Tam 30 yıl önce, 1989 yılında Avustralya Kraliyet Rehber Köpekler Birliği’nde çalışırken Labradoodle cinsini yaratan Wally Conron, ABD News’a verdiği demeçte, büyük bir pişmanlık duyduğunu itiraf etti.

Conron, bu ırkı yaratmasındaki amacın, gözleri görmeyen bir kadına rehber köpek yetiştirmek olduğunu söyledi. Kadının eşinin köpek kılına alerjisi olması sebebiyle böyle bir yola başvurduğunu belirten Avustralyalı adam, “Pandora’nın kutusunun açtım ve Frankenstein’ın canavarını serbest bıraktım” ifadelerini kullandı.

Köpeği rehberlik etmesi amacıyla yarattığı için söz konusu cinsin nasıl bir görünüme sahip olacağı konusunda kafa yormadığını söyleyen Conron, köpeğin sevimliliği karşısında şaşkınlığını gizlemediğini belirtti.

Buna rağmen birkaç gün sonra patronuna gidip, “Bak ben bir canavar yarattım. Bunu kontrol altına almak için bir şeyler yapmalıyız. İsmin patentini alalım ve insanların çoğunluğa uyup almasına engel olalım” dediğini aktaran Conron, ne zaman günlük hayatında bir Labradoodle ile karşılaşsa genetik bir sorunu olup olmadığını düşündüğünü söyledi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201909261040263625-labradoodle-cinsi-melez-kopegi-yaratan-adam-frankensteinin-canavarini-serbest-biraktim-pismanim/
45
18
11
7
2
Emoji İle Tepki Ver
45
18
11
7
2