Lamborghini, Uluslararası Uzay İstasyonu’na Karbon Fiber Gönderiyor

8
6
6
3
2
İtalyan süper otomobil üreticisi Lamborghini, araçlarında kullandığı kompozit maddenin uzay radyasyonuna karşı nasıl bir performans sergileyeceğini merak ediyor. Firma, bu merakını gidermek için Uluslararası Uzay İstasyonu’na karbon fiber yollayacak.

Lamborghini, resmen uzaya gidiyor ancak bu yolculuk, Elon Musk’ın rokete bindirdiği Tesla’sını uzaya göndermesinden farklı şekilde cereyan edecek. Firma ilk aşamada uzaya kompozit malzeme gönderecek.

Lamborghini, Houston Metot Araştırmaları Enstitüsü adlı bir hastane ile birlikte çalışıyor. Bu çalışma sonucunda zorlu çevre koşullarının kompozit materyallere olan etkisinin incelenmesi amaçlanıyor. 

Lamborghini, çeşitli örnekleri Uluslararası Uzay İstasyonu’na göndereceğini açıkladı:

lamborghini

Bahsi geçen örnekler, insansız bir roketle gönderilecek. Roket, istasyona ulaştığında örnekler incelenecek. Araştırma sonucunda geleceğin süper otomobillerinin ve uzayda kullanılabilecek yapay organların tasarlanabilmesi için bazı ipuçlarına ulaşılabilmesi hedefleniyor.

Lamborghini CEO’su Stefano Dominecali, yaptığı açıklamada “Çok gururluyuz. Lamborghini, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda karbon fiber materyal çalışması yapacak olan ilk otomobil firması olarak sınırları aşıyor. Önemli bir sosyal sorumluluğu temsil etmesine ek olarak bu görev, bizim felsefemiz ve değerlerimiz ile uyumluluk gösteriyor. Lamborghini, her zaman için her alanda sınırların ötesine geçen aktiviteleri bulunan ve teknoloji alanında öncü olan bir firma olmuştur” dedi. 

Karbon fiber örnekleri, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yaklaşık 6 ay geçirecek. Bu süreçte materyaller, kozmik radyasyona maruz kalacak. Ayrıca materyallerin maruz kalacağı sıcaklık seviyeleri ise oldukça büyük farklar gösterecek.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/lamborghini-international-space-station-carbon-fiber/
8
6
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
8
6
6
3
2