Dizüstü Bilgisayarlarınızda Kullanabileceğiniz, Sesiyle Sizi Tatmin Edecek 5 Laptop Hoparlörü

8
6
4
2
0
Dizüstü bilgisayarların çoğu ne yazık ki çok güçlü ve kaliteli ses sistemlerine sahip değiller. Hali hazırda sahip olunan kaliteye ek yapmak isteyen dizüstü bilgisayar kullanıcıları için en iyi laptop hoparlörlerini listeledik.

Günümüzde ses sisteminizi yükseltmek ya da sıfırdan bir ses sistemi kurmak biraz pahalı olabilir. Ancak bilgisayarınızdan gelen sesi biraz da olsa artırmak istiyorsanız, piyasada satın alabileceğiniz uygun fiyatlı hoparlörler de bulunmakta.

İhtiyaçlarınızı karşılayacak bir çift bilgisayar hoparlörü için servet harcamanıza gerek yok. Daha kompakt ve taşınabilir bir ses sistemi arayan okurlarımız için uygun fiyatlı ve kaliteli hoparlörleri listeledik. Listemizdeki hoparlörlerin çoğu macOS ve Windows PC’leriniz için uyumlu. Ancak yine de satın alırken bağlantı noktası ve desteklenen işletim sistemini kontrol etmenizi öneririz. 

Laptop Bilgisayarlarınızda Kullanabileceğiniz, Sesiyle Sizi Tatmin Edecek 5 Laptop Hoparlörü

  • Logitech Z207 Bluetooth Bilgisayar Hoparlörü
  • HP X1000 Oyun Hoparlörleri
  • Creative Pebble 2.0 USB Hoparlör
  • Logitech Z407
  • Razer Nommo Chroma

Listenin en uygunu Logitech Z207 Bluetooth Bilgisayar Hoparlörü

Logitech Z207 Bluetooth Bilgisayar Hoparlörü

  • Fiyat: 682 TL

Logitech Z207, masada fazla yer kaplamayan kompakt bir tasarımda yüksek kaliteli ses sunuyor. Çok işlevli hoparlörler, Bluetooth veya sabit kablolama ile kullanılabiliyor. Her iki hoparlörde tam kapsamlı ses için aktif ve güçlü bir sürücüye ve bas genişletme için pasif bir radyatöre sahip hoparlör, odayı dolduran güçlü stereo ses için 10 Watt Tepe (5 Watt RMS) ile çalışıyor. Hem siyah hem de beyaz olarak iki farklı versiyonu bulunan hoparlör tam bir fiyat performans ürünü.

Ürünün Amazon sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bilgisayar dünyasının tanınan markasından HP X1000

HP X1000

  • Fiyat: 698 TL

Oyun sektöründe adını çok da duyuramayan bir marka olan HP, Omen serisi bilgisayarlarıyla piyasaya girişini yapmıştı. Ses sistemleri konusunda oyunlara özel çok fazla seçenek bulunmamasına rağmen, HP’nin X100 Oyun Hoparlörleri, oyuncuları şaşırtacak kadar kaliteli. Oldukça fazla güce sahip olan hoparlörler, derin bas ve şık bir tasarım sunuyor. 

Ürünün Amazon sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaliteli çevre birimi üreten firmadan Creative Pebble 2.0 USB Hoparlör

Creative Pebble 2.0 USB Hoparlör

  • Fiyat: 1474 TL

Creative, 1981’den beri piyasadaki en uygun fiyatlı ve aynı zamanda yüksek kaliteli çevre birimleri üreten bir firma olmasına rağmen 1990’ların sonundaki bilgisayar çağı patlaması sırasında en iyi dizüstü bilgisayar hoparlörleri ve ses kartlarından bazıları ile hatırlanıyor.  Firma, günümüzde müzik ve oyun için mükemmel ve uygun fiyatlı ürünler yaratmaya devam ederken, tüketicilerin evde veya dışarıda dizüstü bilgisayarlarında en iyi deneyimi yaşamalarına yardımcı olmak için Creative Pebble 2.0'ı da piyasaya sürdü.

Creative Pebble'ın en çekici özelliklerinden biri, hem sesini hem de gücünü tek bir USB bağlantısından çalıştırması. Bugün kullandığımız cihazların çoğu, kablosuz senkronizasyon Bluetooth bağlantıları lehine bağlantı noktalarını azalttığı göz önüne alındığında bu özellik oldukça ileriye dönük bir şekilde çalışıyor.

Ürünün Amazon sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Küçük bir odada sinema sistemi olarak çalışan Logitech Z407

Logitech Z407

  • Fiyat: 1825 TL

Logitech Z407, küçük bir subwoofer'a sahip, tam olarak üstün bir his vermeyen kompakt bir ses sistemi. Yeni başlayanlar için basit bir kuruluma sahip olan ses sistemi, 3,5 mm jak ile ya da USB üzerinden bilgisayarınıza bağlanabilir. Bluetooth özelliği de olan Logitech Z407, Bluetooth alıcı-vericisi görevi gören ve iki adet AAA pil ile çalışan bir diske sahip. Diskin üst kısmından dinlediğiniz şarkıları ileri ve geri atlayabilir ve ses seviyesini kontrol etmek için diskin kadranını çevirebilirsiniz.

Yakın mesafeden oldukça başarılı bir şekilde performans gösteren Logitech Z407’nin basları, fiyatına göre o kadar da iyi değil. Küçük bir odada sinema sistemi gibi çalışan sistem, büyük bir odada çok da iyi performans gösteremiyor.

Ürünün Amazon sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Işıklı mışıklı oyun hoparlörü: Razer Nommo Chroma

Razer Nommo Chroma

  • Fiyat: 1335 TL

Razer, Nommo Chroma hoparlörlerini, oyun odaklı aksesuarlarıyla tanındığı için şaşırtıcı olmayan "oyun" hoparlörleri olarak tanıtıyor. Ekstra bir subwoofer olmadan yeterli miktarda bas veren hoparlörlerde bas seviyesini sol hoparlördeki bir düğme ile ayarlayabiliyorsunuz. Her ne kadar oyun hoparlörü olarak tanıtılsalar da film izlemek ve müzik dinlemek için de oldukça başarılı bir seçim.

Hoparlörü “oyun hoparlörü” haline getiren en önemli özelliği ise Razer’ın Chroma aydınlatma teknolojisi ile hoparlörlerin tabanlarının alttan aydınlanması. Bu aydınlatmanın bir ortam efekti oluşturmak için renklerini programlayabilir ya da aydınlatmayı oyununuzla senkronize edebilirsiniz.

PC’nizi ya da Mac’inizi USB-A ile hoparlöre bağlayabilirsiniz. Ancak dijital bağlantı çok daha iyi performans gösteriyor.

Ürünün Amazon sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Laptop hoparlörü alırken dikkat edilmesi gerekenler

Creative Pebble

Sesi bilgisayarınızda bir hoparlör çiftine alırken kullanabileceğiniz üç seçenek bulunuyor: 3,5 mm çıkış jakı, USB bağlantı noktası ya da Bluetooth bağlantısı. Tüm bu bağlantıların ise avantajları ve dezavantajları bulunuyor.

Örneğin son 100 yıldır ses cihazlarını bir araya getirmek için standart olarak kullanılan 3,5 mm kulak jakları, eski cihazlarımızda, müzik aletlerimizde ve kulaklıklarımızda hala kullanılıyor. 2017 yılına kadar sık olarak kullanılan bu bağlantı noktası, Apple’ın Ekim 2016’da iPhone 7’yi 3,5 mm çıkışı olmadan piyasaya sürmesinin ardından diğer birçok telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar üreticisinin de Apple’ı takip etmesiyle ortadan yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Ancak 2017 yılından önce üretilen bir bilgisayarınız varsa 3,5 mm bağlantıya sahip bir ses sistemi satın alabilirsiniz.

Listemizdeki hoparlörlerin çoğu güçlerini bir USB bağlantısından alıyorlar. Bilgisayardan gelen sesleri USB yoluyla dinleyiciye sunan hoparlörler, aynı kabloyla da kendilerini çalıştırabilecek gücü elde edebiliyorlar. Böylece kullanıcıların alanında ya da masasında daha az kablo kirliliği ortaya çıkıyor.

Hoparlörler söz konusu olduğunda, Bluetooth bağlantısı, masanızı karmaşıklaştırabilecek veya seyahat etmeyi zorlaştırabilecek kablolardan arındırılmış, taşınabilir ve esnek bir bağlantı isteyen biri için harika bir seçenek. Ancak elbette Bluetooth bağlantısı da bir dizi sorun ile birlikte geliyor. Film ya da video izlerken ya da oyun oynarken oluşabilecek herhangi bir gecikme oldukça rahatsız olabileceği gibi aynı zamanda da olası.

8
6
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
8
6
4
2
0