LG, Görünümü Sade Olsa da İçinde Canavar Yatan Dizüstü Bilgisayarı 'Ultra Gear 17'yi Duyurdu

12
4
4
3
2
LG, "Ultra Gear 17" olarak isimlendirdiği dizüstü bilgisayarını duyurdu. Donanım özellikleri açısından üst düzey olan cihaz, tasarım açısındansa fazlasıyla sade. Türkiye pazarına gelip gelmeyeceği bilinmeyen dizüstü bilgisayar, kabul edilebilir fiyatıyla da tercih nedeni olacak gibi görünüyor.

Güney Koreli teknoloji devi LG, ana vatanında düzenlediği bir etkinlikte yeni bir dizüstü bilgisayar modelini duyurdu. "Ultra Gear 17" olarak isimlendirilen model, tasarım açısından  iş bilgisayarı gibi görünüyor olsa da cihazın donanım özellikleri, bu dizüstü bilgisayarın oyun oynamak için de kullanılabileceğini ortaya koyuyor. Elbette bu durum, video düzenleme ve mühendislik yazılımları için de geçerli.

17 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan LG Ultra Gear 17, 2560 x 1600 piksel çözünürlük sunuyor. Tasarımda mümkün olduğunca ince çerçeveler kullanan mühendisler, böylelikle yüksek ekran/gövde oranı sunmuş oluyorlar. Ayrıca bu ekranın üst çerçevesinde bir web kamerası bulunduğunu da belirtelim.

LG Ultra Gear 17'nin tasarımı şu şekilde

LG Ultra Gear 17

LG'nin yeni dizüstü bilgisayarının içine baktığımızda, 11. Nesil Intel Core i5 işlemci görüyoruz. Bu işlemciyi 16 GB DDR4 RAM ve 512 GB M.2 NVMe SSD ile destekleyen LG mühendisleri, güç ve depolama konusunda sorunsuz bir deneyim sunuyorlar. GPU cephesine geçtiğimizde NVIDIA GeForce GTX 1650Ti'ı gördüğümüz dizüstü bilgisayar, "uzun süreli" kullanım imkanı sunan 80 Whr'lik batarya ile geliyor. 

Dizüstü bilgisayarın bağlantı seçeneklerine baktığımızda, 3 adet USB Type-A 3.1, 1 adet de USB Type-A 4.0 portu görüyoruz. Ekran yansıtmak isteyen kullanıcılar ise LG Ultra Gear 17'nin HDMI çıkışını gönül rahatlığı ile kullanabiliyorlar.

Bugün itibarıyla Güney Kore pazarında satışa çıkan dizüstü bilgisayarın Türkiye pazarına gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Ancak LG yetkilileri, bu dizüstü bilgisayarın fiyatının 1.980 dolar olduğunu açıkladılar.

12
4
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
12
4
4
3
2