Mercedes-AMG SL Roadster Serisi Türkiye'de: İşte Rüya Gibi Tasarımı ve Kabus Gibi Fiyatı...

20
5
4
2
1
Mercedes-Benz, AMG SL43 ve AMG SL63 modellerini Türkiye'ye getirdi. Yüksek performans sunarken lüksten de ödün vermeyen otomobiller, ne yazık ki cep yakan fiyatlara sahipler. İşte Mercedes'in yeni otomobillerinin sunduğu tüm özellikler ve fiyatları...

Alman otomobil devi Mercedes-Benz, Nisan 2022'de gerçekleştirdiği bir etkinlikte AMG SL43 ve AMG SL63 modellerini tanıtmıştı. Şirketin yeni spor otomobili, tasarımıyla da teknik detaylarıyla da dikkat çekmeyi başarmıştı. Şimdiyse 'zengin' Mercedes-Benz tutkunları için önemli bir gelişme yaşandı. Şirket, spor otomobilini Türkiye'ye resmen getirdi.

AMG SL43 ile AMG SL63, genel anlamda ortak bir tasarıma sahipler. Bu bağlamda; üçgen far tasarımı ve iri ızgara, otomobillerde karşımıza çıkan ilk detay durumunda. Ayrıca bu üçgen tasarım, arka aydınlatmada da tercih edilmiş. Ancak araçları birbirinden ayırabileceğimiz bazı hususlar var. Örneğin AMG SL43'te nispeten kapalı alt tampon havalandırma delikleri varken, AMG SL63'te ise tamamen açık yapıda havalandırma deliklerine şahitlik ediyoruz. Ayrıca SL43'te yuvarlak, SL63'te ise kare şeklinde tasarlanmış dörtlü egzoz çıkışı ile karşılaşıyoruz. Tüm bunlara ek olarak her iki araçta da açılabilir spoyler bulunduğunu da belirtelim.

Karşınızda Mercedes-Benz AMG SL43

Mercedes-Benz AMG SL43

Araçların iç tasarımlarına baktığımızda ise lüksün tanımının yapıldığını görüyoruz. 12.3 inç büyüklüğündeki hayalet gösterge ekranı, güneş parlamasını engellemek için özel bir teknolojiye sahip. MBUX bilgi-eğlence ekranı ise 12-32 derece ayarlanabilir bir yapıya sahip. Ayrıca bu otomobillerde 2+2 şeklindeki oturma düzeni görüyoruz. Yani tıpkı ön kısımda olduğu gibi arka kısımda da ortadan ayrılmış koltuklar var. 

Mercedes-Benz

Yeni Mercedes-AMG SL Roadster serisi, sahip olduğu motor özellikleriyle de eşsiz. SL43'te 381 beygir güç ve 480 Nm tork değerine sahip olan motor bulunuyor. SL63'e baktığımızda ise 585 beygir gücünde ve 800 Nm tork değerine sahip güçlü motoru görüyoruz. SL43'teki dört silindirli motor, 48 volt elektrik enerjisi ile de destekleniyor. 

AMG SL Roadster

Mercedes-Benz'in Türkiye'deki yeni otomobillerinin benzersiz bir özelliği var. Öyle ki her iki otomobilde de Formula 1'den doğrudan aktarılan elektrikli egzoz gazı turbo beslemesi özelliği var. Bunun dünyada bir ilk olduğunu söyleyebiliriz. Daha önce hiçbir seri üretim otomobil, Formula 1 teknolojisini doğrudan kullanmamıştı. Bu arada; Mercedes-Benz'in yeni otomobilleri arkadan itişli AMG SPEEDSHIFT MCT 9G şanzıman ile eşleştirilmiş durumda. 

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz AMG SL43 ile AMG SL63, sürüş özellikleri açısından da dikkat çekiyor. Standart olarak sunulan AMG DYNAMIC SELECT isimli sürüş sistemi, "Kaygan", "Konfor", "Spor", "Spor+" ve "Kişisel" olarak isimlendirilen sürüş modlarını içeriyor. İsteğe bağlı olarak sunulan AMG DYNAMIC PLUS isimli pakette ise tüm bu sürüş modlarına ek olarak "Yarış" sürüş modunu içeriyor. 

SL63

Tüm bu özelliklerle donatılan ve Türkiye'ye giriş yapan otomobiller, gerçekten de oldukça pahalılar. Araçların fiyatları şu şekilde:

Yeni Mercedes-AMG SL 43 Benzin 6.819.500 TL
Yeni Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+ Benzin 12.466.500 TL

Kaynak : https://www.mercedes-benz.com.tr/passengercars/mercedes-benz-cars/models/sl/roadster-r232/explore.html
20
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
5
4
2
1