Yeni Bir Mod ile Minecraft'ta PC Toplayıp Doom Oynayabilirsiniz (Video)

61
13
7
5
4
VM Computers adlı yeni bir mod sayesinde Minecraft'ta bir PC toplayabilir ve içine Windows 95 yükledikten sonra Doom oynamaya başlayabilirsiniz.

İlk kez 2009 yılında oyuncularla buluşan Minecraft, sunduğu uçsuz bucaksız açık dünya ve modlama konusunda sınır tanımayan yapısıyla dünyanın en çok satan oyunlarından biri olmayı başarmış durumda. Peki bir bilgisayar oyunu olan Minecraft’ın içinde sanal bir bilgisayar kurup o sanal bilgisayara Windows 95 yükleyip Doom oynayabileceğinizi biliyor muydunuz?

VM Computers adlı bir Minecraft modu, oyundaki açık dünyanın etrafında dönen bir uydudan bilgisayar parçaları sipariş etmeyi mümkün kılıyor. Bu uydu aracılığı ile topladığınız bilgisayara bir Windows 95 işletim sistemi de kurabiliyorsunuz. Hatta Windows 95’i yükledikten sonra bu sanal bilgisayarda Doom dahi oynayabilirsiniz.

minecraft doom

VM Computers, oyundaki toplama PC’de Windows 95 çalıştırmak için ücretsiz ve açık kaynaklı bir sanal makine yazılımı olan VirtualBox’ı kullanıyor. VirtualBox ile oyundaki toplama PC’de bir sanal sürücü oluşturabilir ve Windows 95 ISO dosyasını bu sürücüde çalıştırabilirsiniz.

Daha önce Windows 95’in Apple Watch ve Xbox One’da dahi çalıştırıldığını gördüğümüzden Minecraft’taki bir sanal PC’de çalıştığını görmek inanılmaz bir olay değil. Bununla birlikte VM Computers, her geçen gün daha fazla Minecraft oyuncusu tarafından test ediliyor ve yakında Crysis gibi farklı oyunların da Minecraft’ın içinde çalıştırıldığını görebiliriz. Belki...

Minecraft'taki toplama PC'de Doom oynanılan video

61
13
7
5
4
Emoji İle Tepki Ver
61
13
7
5
4